Nema kraja poniženju: Uplatili im po 100 RSD

Smederevska Palanka -- Štrajkački odbor radnika Goše sastao se s generalnim direktorom fabrike, na kojem im je rečeno da od potpisanih dogovora nema ništa.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Srpska napredna stranka saopštila je da se, kao i nadležene državne institucije, svakodnevno trudi da pronađe rešenje za radnike fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke. Ta vladajuća stranka je reagujući da ocenu opozicione Demokratske stranke o tome da Vlada Srbije ne traži sistemsko rešenje za probleme radnika Goše i drugih firmi koje su u sličnoj situaciji, navela da je DS "opljačkala i uništila sve srpske fabrike" i da se "navodnom brigom o Goši najdrskije smeje u lice gradjanima Srbije". "Građani Srbije odlično znaju da se DS toliko 'dobro' brinula o radnicima da je u pljačkaškim privatizacijama rasprodala fabrike širom Srbije, pa i tu Gošu o kojoj se danas navodno licemerno brine, ostavila pola miliona ljudi na ulici, bez posla i nade, i celu državu dovela do prosjačkog štapa", ističe se u saopštenju DS.

To je izjavio predsednik tog odbora Milan Vujčić i dodao da je radnicima uplaćeno po 100 dinara.

On je u izjavi za Tanjug demantovao navode nekih medija da su radnici te fabrike danas svojim rukama gurali vagone, rekavši da ih je gurala lokomotiva.

"Mi nismo vagone gurali našim rukama, vagone je gurala naša lokomotiva, koju mi posedujemo kao šinsko vozilo. Ona je vratila vagone u našu fabriku i više ne moramo da ih čuvamo na železničkoj stanici", naveo je Vujčić.

On je rekao da su jutros u pola osam radnici fabrike, koji su, inače, u štrajku, imali sastanak sa generalnim direktorom Milutinom Šćepanovićem, koji je tražio da "rade bez para".

"On od nas traži samo da radimo bez para, a kad bude imao para i kad budu izlazili proizvodi, on će da nam da koliko bude imao šta i kako. Od onog dogovora koji smo potpisali sa njim on kaže da nema ništa i da to možemo da pocepamo. Onda smo izašli na prugu na železničku stanicu od devet do deset u Smederevskoj Palanci i blokirali putničke vozove i posle deset sati smo se vratili u našu fabriku", objasnio je Vujčić.

On je istakao da ništa od novca nije isplaćeno u prethodnih mesec dana.

"Mesec dana nismo imali nikakva primanja, danas nam je firma uplatila po 100 dinara na žiro račune da nam ne bi blokirali račune pošto ništa nije uplaćeno mesec dana. To vam dovoljno dokazuje šta se dešava kod nas u firmi", naveo je Vujčić.

On je rekao da sutra neće izlaziti iz kruga fabrike, jer je u Smederevskoj Palanci 15. juna tradicionalni vašar poljoprivrednih mašina.

“Nećemo da smetamo našim sugrađanima, jer su oni najmanje krivi za to, a ni našim gostima sa strane. U petak ćemo sigurno da radikalizujemo još više pa ćemo da vidimo. Blokiraćemo neki putni pravac ili već nešto slično, sve ćemo da uradimo u saradnji sa našim radnicima", zaključio je Vujčić.

Vesti

strana 1 od 9225 idi na stranu