"Radnici da ne brinu, stvari će nam ići naruku"

Nosi Sad -- Premijer Aleksandar Vučić kaže da radnici MSK, Azotare i Petrohemije ne moraju da brinu, jer će vlada "izgurati" rešenje za te kompanije, ma koliko bilo teško.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Najvažnije u ovom trenutku je da radnici MSK, Azotare i Petrohemije ne moraju da budu zabrinuti. Stvari će nam u narednom periodu ići naruku što se tiče svih cena", objasnio je on u izjavi novinarima povodom posete preduzeću "Šnajder elektrik" u Novom Sadu.

Kako je naveo, osim cene gasa za Azotaru i MSK, koja će ići nešto naviše, cene primarnog benzina će da rastu sporije.

Naveo je i da cena bakra raste, da ide prema 7.000 dolara po toni, što će našem RTB Boru dati dovoljno vazduha i snage da, ako ne da počne da zarađuje, barem vraća velike dugove koje ima.

Inače, najviše snage vlada ulaže u pregovore u vezi sa MSK, to je "usko grlo", ali on je optimista po tom pitanju, pošto je, kako je naveo, sa Rusima pokrenuta priča u vezi s cenom gasa za koju se nada da će uspešno biti završena.

"Za Petrohemiju, koliko god problema imali, ne treba da se brine, jer oni danas imaju 50 miliona evra na računu. Ni za Azotaru ne treba da brinu, jer smo tu daleko odmakli i ima zainteresovanih iz više zemalja, dobrih zemalja, ljudi koji dobro obavljaju posao", objasnio je Vučić, te poručio da radnici ne treba da brinu, jer "ma koliko bilo teško, izguraćemo to".

Vesti

strana 1 od 9225 idi na stranu