Nemci žele hotele u Vrnjačkoj banji

Nemačke kompanija zainteresovane su za privatizaciju vrnjačkih hotela i Specijalne bolnice "Merkur", rekao je nemački ambasador Hajnc Vilhem.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

10:38

Default images
Foto: Freeimages.com

Vilhema je ugostio predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

"Strateški razvoj Vrnjačke Banje se temelji na privlačenju mlađih, visoko budžetnih i turista istančanih ukusa. S tim u vezi, delovanje lokalnog rukovodstva je orijentisano na ulaganje i privlačenje investitora za sportsko rekreativni i zdravstveni turizam", istakao je Đurović.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora Nemačke o svim beneficijama koje je opština omogućila investitorima, a odnose se na oslobađanje lokalnih taksi i do 100 odsto, ukoliko se zapošljava lokalno stanovništvo.

Ambasador Vilhem, koji je učestvovao na Biznis forumu na Kopaoniku, izrazio je spremnost za upoznavanje nemačkih kompanija sa potencijalom Vrnjačke Banje, ali i olakšicama funkcionisanja turista, misleći pre svega na povezanost infrastrukture, završetak auto puta Čačak - Kruševac i otvaranje civilnog aerodroma krajem godine u Kraljevu.

Na sastanku je bilo reči i o velikom broju stručnog kadra, koji je izuzetno tražen, misleći na Ugostiteljsko-turističku školu i Fakultet za hotelijerstvo i turizam.

Podsetimo, ovo je bio drugi susret ambasadora Nemačke i predsednika opštine Vrnjačka Banja, nakon potpisivanja ugovora o izgradnji minielektrana u Vrnjačckoj Banji, od strane nemačke kompanije EES.

Vrnjačka Banja ima sedam mineralnih izvora koji nisu u potpunosti iskorišćeni u zdravstvenom i rehabilitacionom smislu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

3 h

Podeli: