Sa Agroživom nestaće i Žitište

Predsednik Samostalnog sindikata Agroživa Branko Nadaždin zatražio je od opštine Žitište, Vlada Vojvodine i Srbije da pomognu u očuvanju imovine te kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 04.04.2014.

10:01

Default images

Pozvao je te institucije i da spreče prodaju delova firmi u stečaju, jer će u suprotnom egzistetncija velikog broja ljudi biti ugrožena.

"Kompanija Agroživ ove godine slavi 30 godina rada, tokom koga je bila ponos srpskog živinarstva. Procesi dezintegracije u našoj kompaniji prete apsolutnim urušavanjem sistema", kazao je Nadaždin. On je ocenio da je neshvatljivo da se sistem kakav je Agroživ, svakim danom urušava, a da su "nakaradnim stečajnim postupcima" radnici došli u situaciju da mole za život kompanije od koje zavisi 1.250 zaposlenih i njihovih porodica.

Nadaždin je ukazao da je trenutno najvažnije zaustaviti prodaju Živinoplus u stečaju, koja je zakazana za 10. april i istakao da je Agroživ jedini izvor egzistencije u opštini Žitište, koja je jedna od najnerazvijenijih u Srbiji.

"Kada su prodate prve tri farme, dobili smo obećanje od Republičke i Pokrajinske Vlade, da do konačnog rešenja pitanja Agroživa neće biti dalje dezintegracije kompanije. Međutim, ubrzo nakon toga bili smo svedoci ponovnih ataka na našu imovinu, jer su 21. marta prodate dve nove farme", istakao je on.

Radnici od nove Vlade Srbije očekuju da se, zajedno sa vlasnikom kompanije Srbijagasom, donese trajno rešenje koje bi obezbedilo nesmetano funkcionisanje Agroživa, bez obzira na to hoće li to biti strateško partnersvo, ili neki drugi model.

Nadaždin je naveo da kompanija trenutno radi, i da su svi zaposleni na svojim radnim mestima, uprkos mnogobrojnim problemima i velikoj neizvesnosti kojoj su izloženi.

Prodaja Živinoplusa bila je zakazana za 12. mart, ali je do odlaganja prodaje zakazane za 12. mart došlo pošto nijedan potencijalni kupac nije uplatio depozit do predvidjenog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: