Srbija sve više izvozi u Nemačku

Berlin/Beograd -- Robna razmena Srbije i Nemačke u 2012. dostigla je 2,5 milijardi evra , što je za 6,5 odsto više nego lani , objavila je Delegacija nemačke privrede u Srbiji.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju se navodi da je, prema podacima nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomiju i tehnologiju, izvoz Srbije u Nemačku u prošloj godini zabeležio rekordnih 971,44 miliona evra ili 10,9 odsto više nego u 2011.

Nemački izvoz u Srbiju je dostigao 1,52 milijardi evra, odnosno porastao je za 3,8 odsto u 2012, tako da je spoljnotrgovinski deficit Srbije bio 552,54 miliona evra i smanjen je za za 39,34 miliona evra.

Direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji Mihael Šmit izjavio je da Srbija beleži sve značajniji izvoz u Nemačku, između ostalog, zahvaljujući brojnim nemačkim preduzećima koja svoje proizvode iz fabrika širom Srbije izvoze upravo brojnim kupcima i partnerima na nemačkom tržištu.

"Pored toga, pojedini veliki nemački investicioni projekti još nisu završeni i tek sa njihovim zaključenjem pojedine kompanije steći će puni kapacitet za novi izvozni ciklus" , rekao je Šmit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 261 idi na stranu