Raspisan četvrti tender za Keramiku

Objaviljen je javni poziv za učešće na četvrtom po redu tenderu za kupovinu 62,82 odsto kapitala preduzeća "Keramika".

Srbija

Izvor: B92

Subota, 29.09.2007.

14:34

Default images

Tenderska dokumentacija kupcima će biti dostupna od 12. oktobra, a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda je 7. decembar, navedeno je u pozivu objavljenom na sajtu Agencije za privatizaciju.

Da bi učestvovali na tenderu, potencijalni kupci moraju da se bave proizvodnjom ili prometom keramičkih sanitarnih uređaja u poslednje tri godine u kontinuitetu, i da su u 2006. godini ostvarili poslovni prihod od najmanje četiri miliona evra.

Za finansijske investitore uslov je da raspolažu sa poslovnom aktivom većom od 30 miliona evra, a za pojedinačne investitore da su u 2006. ostvarili poslovni prihod veći od sedam miliona evra.

Na poslednjem, koji je završen u julu, pojavio se samo jedan ponuđač, konzorcijum firme "Kobest" iz Mladenovca, beogradskih preduzeća "Autosrbija" i "Srbija projekt" i novosadskog "Agrokopa", ali ugovor nije potpisan.

Prvi tender za prodaju "Keramike" objavljen je 23. juna 2005. i tada su pristigle ponude dva zainteresovana kupca, preduzeća za trgovinu "De Luka" iz Beograda i firme za projektovanje i spoljnu i unutrašnju trgovinu "Enmon" iz Beograda.

Pobednik tendera bio je Enmon sa kojim je sklopljen, ali zatim ubrzo i raskinut ugovor zbog nepoštovanja propisanih obaveza.

Mladenovačka Keramika je jedina fabrika sanitarne opreme u Srbiji i jedna od tri takve na Balkanu. Prošle godine firma je poslovala sa 70 odsto kapaciteta i veliki deo proizvodnog asortimana izvezla u Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, a značajna tržišta su joj i Italija i Belgija.

Prihodi od prodaje u 2006. godini iznosili su 9,85 miliona evra. Fabrika ima i rudnik gline, koji osim što obezbeđuje sirovine za pogone, donosi i prihode od prodaje gline trećim licima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: