Lidl gradi veliki centar na parceli od 17 hektara

Kompanija Lidl izgradiće logistički centar u industrijskoj razvojnoj zoni u Gornjem Konjaru kod Kumanova u Severnoj Makedoniji.

Region

Izvor: B92

Utorak, 05.09.2023.

10:11

Lidl gradi veliki centar na parceli od 17 hektara
Ilustracija: Shutterstock/Robert Kneschke

Kompanija je kupila parcelu od 17 hektara (170.996 kvadrata) za koju će platiti 5,3 miliona evra.

Informaciju je s javnošću podelila opština Kumanovo, koja je objavila da je prekjuče na javnom konkursu prodala zemljište trgovačkom lancu Lidl za izgradnju logističkog centra. Na javnom nadmetanju putem elektronske aukcije učestvovale su 3 firme.

"Najpovoljniji ponuđač s najvišom ponuđenom cenom bila je kompanija DTM LIDL Severna Makedonija DOOEL sa sedištem u Skoplju. Najpovoljnija ponuda je 1.906 denara za kvadrat, odnosno ukupno 170.996 kvadratnih metara (oko 17 hektara) 325.920.015 denara (5,3 miliona evra)", saopšteno je iz opštine Kumanovo, prenosi Poslovni dnevnik.

Kako se navodi, nakon okončanja upravnog postupka za odabir najpovoljnijeg ponuđača i ispunjenja svih uslova propisanih javnim pozivom, nekretnina će biti prenesena u vlasništvo najpovoljnijeg ponuđača, nakon čega će se pristupiti realizaciji ulaganja.

Lidl u Severnoj Makedoniji već neko vreme traži radnike za logistički centar, a nedavno je objavljeno da na jednoj od dve kupljene parcele počinje izgradnju svoje prve trgovine u Bitoli.

Kao datum otvaranja prvih trgovina u Makedoniji nezvanično se pominje 2026. godina. Osim u Makedoniji, očekuje se da će Lidl u sledećih nekoliko godina otvoriti i prve trgovine u Bosni i Hercegovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: