Grave preuzima Svis osiguranje i u Crnoj Gori?

Grave osiguranje koje je u proteklom periodu sprovelo niz akvizicija u Bosni i Hercegovini, slične akcije preduzima i u Crnoj Gori.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.02.2020.

08:44

Grave preuzima Svis osiguranje i u Crnoj Gori?
Foto: Depositphotos/depositedhar

Prema nezavničnim informacijama lista "Vijesti", Grave cilja na preuzimanje Svis osiguranja, čiji je vlasnik 65,88 odsto akcija hotelsko preduzeće Fjord iz Kotora a kojom gazduje firma Alfa invest u vlasništvu biznismena Veselina Barovića.

Grave, koje nudi proizvode iz oblasti životnog osiguranja, kako piše list, u prvoj transakciji bi moglo da preuzme oko trećinu akcija Svisa čime bi steklo kvalifikovano učešće, a potom bi moglo da proširi biznis na neživotna osiguranja i otkupi preostale deonice.

"U pregovorima smo, ali još ništa konačno nije dogovoreno. Veliki broj akcionara Svisa je u pitanju", rekao je nezvanično Vijestima izvor iz Gravea koji je u toku pregovora.

Grave osiguranje je dozvolu za rad u Crnoj Gori dobilo 23. septembra 2004. godine. Ta osiguravajuća kuća u vlasništvu je austrijskog osiguravajućeg društva Grave sa sedištem u Gracu, 2017. godine je kupila za 1,39 miliona evra Merkur osiguranje, a pre dve godine je preuzela preostalu imovinu Atlas life, bankrotirane osiguravajuće kompanije iz Atlas grupacije biznismena s poternice Duška Kneževića.

U Bosni i Hercegovini Grave osiguranje je preko svoje dve podružnice preuzelo visočko VGT osiguranje, bijeljinsko Atos osiguranje, a nedavno je kupilo portfelj životnog osiguranja Dunav osiguranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: