Brnabić: Nastojimo da modernizujemo državu

Beograd -- Vlada Srbije nastoji da kroz digitalizaciju i unapređenje IT sektora racionalizuje i modernizuje državu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Kako je rekla premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose nemačke pokrajine Bavarske Beate Merk, zbog toga pridaje veliki značaj uvođenju najnovijih informatičkih tehnologija, saopšteno je.

Na sastanku Brnabić i Merk dogovorena je saradnja dve države na projektima digitalizacije i istaknuto je da je digitalizacija velika šansa za Srbiju i da predstavlja most saradnje sa Nemačkom i drugim zemljama Evropske unije.

Brnabić je rekla da je drugi prioritet reforma obrazovanja, na kojem će Vlada Srbije intenzivno raditi u narednom periodu, jer je obrazovanje osnova za dugoročni napredak Srbije. Premijerka je najavila da će usvajanje Zakona o dualnom obrazovanju dati okvir za dalji rad na ovom projektu.

Merk je istakla da je dualno obrazovanje efikasan način da se reforma školstva poveže sa ekonomskim napretkom zemlje i izrazila želju da se u tom smislu produbi saradnja između škola i nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji.

Beate Merk pozvala je srpsku premijerku a učestvuje na konferenciji "Digital, Life, Design" koja se održava u Minhenu 21. i 22. januara sledeće godine.

Merk boravi danas u poseti Beograd

IT Biz

strana 1 od 9 idi na stranu