Konačna cena suncokreta - 28,5 RSD plus PDV

Kompanija Viktorija lodžistik, članica Viktorija grupe, utvrdila je konačnu cenu merkantilnog suncokreta iz roda 2018. za zemljoradničke zadruga.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.08.2018.

14:10

Konačna cena suncokreta - 28,5 RSD plus PDV
Foto: Thinkstock

Cena iznosi 28,5 dinara po kilogramu, plus PDV.

Cena je formirana u skladu sa referentnim svetskim berzama i tržišnim kretanjima u zemlji i regionu, preneo je poljoprivredni portal agrosmart.net.

Kako se navodi, Viktorija lodžistik će otkupiti količine suncokreta shodno svojim prerađivačkim kapacitetima, planovima proizvodnje i prodaje za novu agro godinu kompanije "Victoriaoil".

Otkup suncokreta po utvrđenim cenama obavljaće za zadruge bez PDV-a, a za poljoprivrednike sa PDV-om.

Poljoprivrednici okupljeni u Nezavisnoj asocijaciji poljoprivrednika Srbije nezadovoljni su konačnom cenom suncokreta i kazali su da će reagovati kada Viktorija grupa objavi zvanično saopštenje.

Najveći prerađivač i otkupljivač suncokreta u Srbiji Viktorija lodžistik, u vlasništvu "MK grupe", objavila je 8. avgusta akontne cene za ovogodišnji rod, koja je iznosila 23,6 dinara plus PDV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: