Iz Abu Dabi fonda Srbija počela 14 projekata

Iz Abu Dabi fonda u oblasti sistema za navodnjavanje započeto je 14 projekata, izjavila je direktorka Republičke direkcije za vodu Nataša Mliić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

15:55

Iz Abu Dabi fonda Srbija počela 14 projekata
(Foto: Thinkstock)

Prema njenim rečima, 11 projekata se radi u Vojvodini, a tri u centralnoj Srbiji.

"U okviru ovog fonda u pripremi su novi projekti koji će dodatno unaprediti poljoprivrednu proizvodnju", rekla je Milić na sednici Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije.

Ona je navela da se u narednom periodu planira procentualno povećanje priključenja stanovništva na pijaću vodu, kao i povećanje broja ledolomaca sa ciljem sprečavanja i umanjenja elementarnih nepogoda. Po pitanju procesa pridruživanja Evropskoj uniji i poglavlje 27, Milić je rekla da su u toku pripreme planova za implementaciju četiri direktive koje su osnova pregovaračke pozicije.

Istakla je značaj usvajanja Strategije upravljanja vodama na teritoriji Srbije 2016. godine, kao i projekta izgradnje brana "Svračkovo" i "Stubo-Rovni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: