Brnabić: Pričala sam kolegi iz Maroka šta radimo

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je predsedniku vlade Kraljevine Maroko Sadedinu El Otmaniju za svu podršku koju Srbija dobija od te države.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Brnabić je prenela da je tokom sastanka sa premijerom Maroka, bilo detaljnih razgovora oko ekonomske saradnje, koja, kako je napomenula, iako se nekoliko puta povećala u poslednje tri godine, ima još jako puno prostora za povećanje, kako u oblasti energetike, informacionih tehnologija, tako i u oblasti poljoprivrede.

Maroko je, kako je napomenula, poljoprivredna zemlja sa preko 40 odsto zaposlenih u tom sektoru.

"Ja sam ispričala kolegi šta mi radimo u smislu modernizacije poljoprivrede, upotrebe informacionih tehnologija i digitalizacije poljoprivredi i pozvala sam njihovu delegaciju da posete Novi Sad i Institut Bio-sens, jer Srbija u saradnji sa Evropskom unijom u Novom Sadu gradi jedan od centara digitalne poljoprivrede, ne samo za naš region već i za celu centralnu i istočnu Evropu", navela je premijerka.

Marokanska strane je prihvatila taj poziv i ja se nadam da ćemo u narednim mesecima imati dosta privrednih delegacija iz Maroka, navela je Brnabić.

Brnabić je učestvovala na Konferenciji o svetskoj politici, koja se danas završava u Marakešu.

Vesti

strana 1 od 190 idi na stranu