Reklame stop: Uspostavljen poseban registar "Ne zovi me"

Crnogorska Agencija za elektronske komunikacije i poštansku delatnost (EKIP) uspostavila je elektronski registar "Ne zovi me" za one koji ne žele reklame.

Izvor: B92

Utorak, 03.12.2019.

09:40

Reklame stop: Uspostavljen poseban registar
Foto: Depositphotos/GaudiLab

Lista će sadržati telefonske brojeve i elektronske adrese korisnika koji ne žele da primaju poruke, odnosno pozive u svrhu direktnog marketinga.

Upis ili brisanje podataka iz njega obavlja se bez naknade kod operatora kod kojeg korisnik ima pretplatnički ugovor, piše "Dnevne novine".

Potrebno je zahtev za upis podneti u poslovnici operatora, putem pošte, elektronske pošte ili slanjem SMS-a na broj 14876 sa sadržajem "prijava" sa broja koji će biti u registru, prenosi agencija Mina.

Brisanje iz ovog registra omogućeno je na iste načine, s tim što sadržaj poruke treba da bude "odjava".

"Telefonski broj, odnosno imejl adresu za koje je podnet zahtev operator je dužan da upiše u registar u roku od dva radna dana od dana prijema ispravnog zahteva korisnika. Pristup podacima iz registra će imati svi zainteresovani”, naveli su iz EKIP-a povodom nove usluge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: