Ušće će biti kao ruski Park "Gorki"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da bi, po uzoru na nacionalni Park Gorki u Moskvi, i Beograd mogao da uredi zelenu površinu na Ušću.

Izvor: Tanjug

Sreda, 03.06.2015.

18:28

Default images
Foto: Beoinfo

To uređenje moglo bi da bude u okviru planiranog unapređenja kvaliteta javnog prostora u gradu, što bi trebalo da doprinese razvoju turizma, a što je jedan od prioriteta gradske vlasti, saopšteno je iz Gradske uprave.

Mali i glavni gradski urbanista Milutin Folić tokom poslednjeg dana posete Rusiji obišli su, pored najvećih infrastrukturnih objekata u gradnji, i nacionalni Park Gorki u Moskvi, dodaje se u saopštenju.

Kako je navedeno, Mali je podsetio da Park Gorki godišnje primi isto toliko posetilaca kao i Central park u Njujorku.

''Uređenjem prostora na Ušću po uzoru na ovo moskovsko izletište, omogućili bismo građanima da kvalitetno provode vreme na reci, povećali bismo atraktivnost najlepšeg dela Beograda, kao i samu turističku ponudu grada'', rekao je Mali.

Najveći moskovski park, uređen po najmodernijim standardima, nudi niz sportskih i zabavnih ativnosti i programa u kojima posetioci mogu da uživaju.

U saopštenju je istaknuto da je tim obilaskom poseta delegacije grada Beograda Moskvi završena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: