Najčudniji automobili 2000-ih FOTO

To su modeli koje sigurno znate, i očigledno su neobični, i to ne na loš način...

Podeli
Photo: Fiat
Photo: Fiat

Sigurno je bilo mnogo čudnih automobila tokom proteklih decenija.

U ovoj listi ćemo se fokusirati na one iz Evrope i početka ovog veka. To su modeli koje sigurno znate, i očigledno su neobični, i to ne na loš način, jer su privukli pažnju:

1. Volkswagen CrossTouran

Istina je da su sada svaki crossover i minivan moderni, ali kada je Volkswagen predstavio Touran, ideja avanturističkog minivana bila je veoma neobična za ljude. Imao je nešto veće vešanje, veće gume i plastičnu zaštitu na šasiji.

2. Volvo C30 R-Design

Volvo C30 je bio neobičan u svom segmentu. Deleći platformu sa Focusom, Volvo je odlučio da napravi sopstveni kompakt. Ipak, najšokantnija verzija je bio sportski R-Design, iako sa legendarnim petocilindričnim motorom švedske marke nije bio nimalo loš. Dobra kupovina na korišćenom tržištu, bez sumnje.

Photo: Volvo
Photo: Volvo

3. Škoda Yeti

Škoda Yeti je doživela veliki uspeh u prodaji. U stvari, mnogi su i dalje ljuti na Škodu što ju je zamenila dostojanstvenim, ali dosadnim Karok-om. Yeti je bio savršen brak između kompakta i crossovera. Bio je dostupan čak i sa pogonom na sve točkove - praktičan, dinamičan i ekonomičan. Naravno, njegova estetika je bila diskutabilna, iako je ušao u istoriju kao jedan od kultnih modela brenda.

Photo: SKoda
Photo: SKoda

4. Opel Zafira OPC

Pretpostavljamo da je jedini razlog zašto je Opel odlučio da proizvede Zafiru OPC taj što je Ford uveo Volvo petocilindrični motor u S-Mak. Nije to bio baš loš auto, ali je prošao nezapaženo, barem dok nije stigao ovaj performans. Imao je 2,0-litarski turbo benzinski motor od 240 ks koji je korišćen i u modernoj Astri OPC, a stotku je uhvatio za 7,8 sekundi.

Photo: Opel
Photo: Opel

5. Renault Vel Satis

Vel Satis je odličan primer kako Renault proizvodi svoje proizvodne verzije bez skoro nikakvih promena u prototipu. Bila je to vrlo čudna kombinacija: kombi na vrhu i limuzina u donjoj polovini. Nije bio lep auto, ali je imao svoje čari. Kvalitet izrade je bio veoma dobar i pored toga bio je dostupan sa motorom koji koristi Nissan 350Z.

Photo: Renault
Photo: Renault

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu