Privilegija Amerikanaca: Mazda CX-50 FOTO

Mazda je predstavila potpuno novi SUV CX-50 koji će se na američkom tržištu pridružiti postojećoj gami vozila japanskog brenda.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 16.11.2021.

13:00

Privilegija Amerikanaca: Mazda CX-50 FOTO
Foto: Mazda promo

Novi SUV robusnijeg izgleda u odnosu na postojeći CX-5 je pokušaj japanske kompanije da napravi vozilo koji neće žrtvovati previše performanse na putu, a istovremeno će biti sposobno i za terensku vožnju.

CX-50 će se izrađivati u Mazdinoj i Toyotinoj novoj zajedničkoj fabrici u Hantsvilu, u Alabami, a proizvodnja startuje početkom 2022. godine.
Foto: Mazda promo
Japanski proizvođač za sada nije objavio sve specifikacije, ali poznato je da će poput Mazde CX-5, novi CX-50 koristiti za pogon 2.5-litarski 4-cilindraš, koji će biti dostupan u atmosferskoj i turbo verziji. Kasnije je u planu i hibridna varijanta.

Podsećamo da pomenuti 2.5 Skyactiv-G u modelu CX-5 za Ameriku kao atmosferac proizvodi 190 KS (140 kW) i 252 Nm, dok Skyactiv-G 2.5 Turbo nudi 254 KS (186 kW) i 434 Nm.
Foto: Mazda promo
Više detalja o novom Mazdinom SUV modelu biće poznato u narednom periodu, uoči lansiranja ovog vozila u SAD, koje je najavljeno za sledeću godinu.
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo
Foto: Mazda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: