Megane na struju potvrđen za septembar FOTO

Renault nije želeo da ide previše u detalje, ali je otkrio da će se novi električni model zvati Megane E-Tech Electric.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2021.

14:47

Megane na struju potvrđen za septembar FOTO
Maskirani pretprodukcijski Megane E-Tech Electric (Foto: Renault)

Manje od godinu dana nakon debija koncepta Renault Megane eVision, koji je najavio električni serijski model, francuski proizvođač predstaviće produkcijski Megane na struju.

Premijera je zakazana za početak septembra i Međunarodni salon automobila u Minhenu 2021. Ova sajamska manifestacija održava se umesto čuvenog frankfurtskog auto-salona, čije je poslednje izdanje organizovano 2019. godine.

Renault nije želeo da ide u detalje, ali je otkrio da će se novi električni model zvati Megane E-Tech Electric i da će biti baziran na pomenutom konceptu.

Najverovatnije će se par godina prodavati paralelno sa aktuelnim modelom Megane sa SUS i hibridnim pogonom, da bi nakon njegovog odlaska u penziju na tržištu ostala samo čisto električna verzija.
Maskirani pretprodukcijski Megane E-Tech Electric (Foto: Renault)
Megane E-Tech Electric imaće formu krosovera i pridružiće se u Evropi drugim Renault modelima na struju, kao što su Twingo E-Tech Electric i Zoe.

Koristiće CMF-EV mehaničku platformu i verovatno elektromotor od 218 KS (160 kW), a očekuje se da će imati prednji pogon.

Preliminarni podaci govore da će se struja skladištiti u bateriji od 60 kWh, dok se autonomija u vožnji procenjuje na 450 km.

Do prvih kupaca Megane E-Tech Electric trebalo bi da stigne u prvoj polovini 2022.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: