Lancia 037 prototip ide na aukciju FOTO

Lancia 037 je bio jedan od najpoznatijih automobila u svetu relija poznat po svom prepoznatljivom obliku i pogonu na zadnje točkove, a sada njegov prethodnik u formi prototipa traži novog vlasnika.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

11:00

Lancia 037 prototip ide na aukciju FOTO
Photo: RM Sotheby’s

Automobil se prodaje putem kuće RM Sotheby's, a radi se o prvom prototipu koji je proizveo i posedovao Abarth.

Prototip je prošao rigorozna testiranja u vazdušnom tunelu i na stazi, a vozili su ga Marku Alen, Adartiko Vudafieri i Đorđo Piata.

Kad se gledaju ovakvi automobili, uvek je interesantno videti koje je karakteristike dizajna preuzeo i fabrički model, a koje ne.

Elementi poput kockastih lukova točkova, ventilacioni otvori, okrugla zadnja svetla nestala su s prototipom, ali su prednja svetla, maglenke, ventilacioni otvori na haubi zadržani uz manje modifikacije.

Među važnim stvarima koje se nisu promenile svakako je motor. Radi se o četvorocilindričnom motoru od 1.995 cc koji je uglavnom ostao isti.

Aukcija je zakazana za 15. jun.
Photo: RM Sotheby’s
Photo: RM Sotheby’s
Photo: RM Sotheby’s
Photo: RM Sotheby’s
Photo: RM Sotheby’s

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: