Mazda bez novog modela u sledeće dve godine, moguć ulazak u premijum klasu

Značajne novine u gami japanskog proizvođača treba očekivati tek početkom 2023.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 22.02.2020.

13:00

Mazda bez novog modela u sledeće dve godine, moguć ulazak u premijum klasu
Mazda Vision Coupe Concept iz 2017. godine - ilustracija (Foto: Mazda promo)

Mazda je najavila da zaključno sa martom 2022. ne planira da lansira nijedno novo vozilo, prenosi Nikkei Asian Review.

Osim toga, aktuelna gama vozila ovog proizvođača, uključujući i najnoviju Mazdu CX-30, u naredne dve godine neće pretrpeti značajniju restilizaciju ili unapređenje.

Ipak, posle marta 2022. očekuju se bitne novine, s obzirom da će tada debitovati nova mehanička platforma za velika vozila, kao i novi pogonski sistemi, na čemu Mazda već uveliko radi.

O novoj platformi za velike automobile govorilo se i u 2019, kada su najavljeni i novi 6-cilindarski benzinci i dizelaši, zatim "blagi hibridni sistem", kao i mehanička platforma za električna vozila.

Veruje se da planovi za razvoj većih putničkih automobila i motora sa 6 cilindara nagoveštavaju mogući ulazak Mazde u premijum segment, gde bi joj rivali bili Mercedes, BMW, Lexus i drugi. Ukoliko do toga dođe, to bi za Mazdu bio veliki istorijski potez, ali bi zahtevao i velika ulaganja u odeljenja za razvoj i istraživanje te kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: