Pikap, SUV, pa hečbek – stiže treći model Teslinog izazivača

Novi američki proizvođač električnih automobila Rivian najavio je u kratkom periodu i svoj treći model.

Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

* Rivian R1T – novi električni pikap preti Tesli FOTO

* Posle pikapa na struju, Rivian prikazao i električni SUV sa 7 sedišta

Nakon pikapa i SUV-a, Rivian je otkrio da će njegovu porodicu modela prošitiri i hečbek verzija sa reli karakteristikama.

Rivian je nedavno imao uspešan debi na Sajmu automobila u Los Anđelesu sa dva potpuno električna automobila koji su dizajnirani da kombinuju pogon bez emisije štetnih gasova sa terenskim sposobnostima.

Kalifornijska kompanija zapošljava 600 osoba i renovira bivši Mitsubishijev pogon u Ilinoisu gde će pokrenuti proizvodnju od 2020.

"Proizvodi na kojima radimo govore o verziji avanture koju ćete imati kombinacijom vožnje na van asfalta i nivou funkcionalnosti koji je jedinstven i drugačiji od svih drugih automobila. Treće, četvrto i peto vozilo će možda biti drugačiji, treće će biti manjeg međuosovonskog rastojanja od ovih koje ste videli u L.A, mislite na njega kao na Rivianovo viđenje reli automobila. Sa velikim odstojanjem od tla", rekao je osnivač kompanije Robert "Ar Džej" Skarindž.

Vesti

Galerija: Audi SQ2 sa 300 "konja"

Audi je početkom oktobra na sajmu automobila u Parizu predstavio sportskiju verziju svog najmanjeg SUV-a. Ovaj automobil tada je ostao u senci druge Audijeve premijere, električnog krosovera E-Tron, pa zato sada dobija više pažnje u našoj Galeriji.

Vesti četvrtak 13.12. 14:00 Komentara: 7
strana 1 od 72 idi na stranu