Galerija: Novi Kia ProCeed

Južnokorejski proizvođač predstavio je novu generaciju modela ProCeed koji će se umesto u dosadašnjoj formi kupea ubuduće proizvoditi sa "shooting brake" karoserijom.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 15.09.2018.

14:10

Galerija: Novi Kia ProCeed

Hečbek automobili sa 3 vrata sve su ređa pojava u ponudi mejnstrim proizvođača, pa se i Kia u novoj generaciji kompaktnog modela Ceed odrekla njegove kupe verzije koja je nosila oznaku ProCeed.

Ipak, ime modela je zadržano, ali ovog puta Kia ProCeed je automobil koji ima takozvani "shooting brake" oblik karoserije – sportski i atraktivan, ali i praktičan, sa 5 vrata i prtljažnikom od 594 l. Poređenja radi, novi Ceed karavan ima gepek od 625 litara.
ProCeed deli pogonsku gamu sa modelima Ceed hečbek i karavan. Kupci će moći da biraju između dva T-GDi turbo benzinca, 1.0 litarskog sa 120 ks i 1.4 litarskog sa 140 ks.

Pored njih, tu je i novi 1.6 litarski dizelaš sa 136 ks. Svi motori biće upareni sa šestobrzinskim manuelnim menjačem ili opcionim sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

U vrhu ponude biće sportski ProCeed GT koji ispod haube krije 1.6 T-GDi iz modela Ceed GT. Motor proizvodi 204 ks i isporučuje 265 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Proizvodnja novog ProCeed-a počinje u novembru u Slovačkoj, a u evropskim prodajnim salonima ovaj automobil će se naći u prvom tromesečju 2019. Cena automobila i podaci o performansama biće saopšteni uoči početka prodaje.

Do tada, uživajte u galeriji fotografija ovog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: