Pininfarina preti Tesli i Rimcu: Do stotke ispod 2 s

Nakon električnih koncepata HK GT i H500, te SUV-a na struju, Pininfarina sada najavljuje i hipersportski elektroautomobil.

Podeli

* Pininfarina H500 – ko kaže da je konzervativno dosadno?

* Pininfarina najavio novi SUV koncept za Peking

Otkako je indijska kompanija Mahindra & Mahindra pre par godina postala većinski vlasnik italijanske firme koja je poznata po dizajniranju brojnih legendarnih modela iz automobilske istorije, Pininfarina se polako orijentiše ka tržištu električnih automobila.

Zaokret u poslovanju nagovešten je pomenutim konceptima, od kojih je jedan prikazan na sajmu automobila u Ženevi 2018, a drugi će imati premijeru na predstojećem auto-salonu u Pekingu.

Osim toga, najavljen je i prodor u segemnt električnih SUV automobila.

Rimac C_Two
Rimac C_Two

Ipak, pre ostalih serijskih modela Pininfarina planira da 2020. na tržište izbaci produkcijski električni hipersportski auto koji će koštati čak 2 miliona evra.

“Reč je o pravom hiperautomobilu koji će moži da pređe do 500 km sa punim baterijama”, kaže šef Pininfarine, Michael Perschke, za Automotive News Europe.

On nije otkrio detalje o ovom vozilu, ali je najavio da će automobil od 0 do 100 km/h stizati za manje od 2 s.

To znači da će Pinifarinina zver na 4 točka biti u rangu Rimca C_Two, kome je za isto ubrzanje dovoljno 1,85 s, i najavljenog Teslinog Roadstera 2 koji od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) stiže za 1,9 s.

Tesla Roadster 2 za 2020.
Tesla Roadster 2 za 2020.

Vesti

McLaren – nikad SUV

Mnogi tradicionalno proizvođači superautomobila poput Lamborghinija (a uskoro će i Ferrari) nisu odoleli SUV trendu pa su napravili i svoju verziju, ali tome se i dalje žestoko suprotstavlja McLaren.

Vesti ponedeljak 30.04. 20:15 Komentara: 30

Galerija: BMW i8 Roadster

Kabriolet verzija BMW-ovog sportskog hibrida predstavljena je krajem 2017, a u februaru je u Lajpcigu počela serijska proizvodnja ovog ekskluzivnog automobila. Početak prodaje modela i8 Roadster propraćen je bogatom galerijom fotografija.

Vesti ponedeljak 30.04. 13:50 Komentara: 9
strana 1 od 78 idi na stranu