Novi Mercedes A klase bez "kamuflaže" / FOTO

“Špijunske” fotografije nove generacije kompaktnog Mercedesovog hečbeka otkrivaju dizajn spoljašnjosti ovog automobila čija se premijera očekuje 2018. godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 03.11.2017.

11:07

Novi Mercedes A klase bez
Foto: Motor1.com/Automedia

Razvoj naslednika aktuelnog modela koji se pojavio 2012. privodi se kraju, o čemu govore i ove fotografije na kojima se praktično vidi konačan dizajn eksterijra automobila, bez “kamuflaže” koja je krasila ranije prototipove nove A klase.

Sudeći po izboru boje i načinu farbanja uslikanog vozila, reč je najverovatnije o primerku koji je pripremljen za fabričke testove simulacije sudara.
Foto: Motor1.com/Automedia
Dizajn nove A klase predstavlja diskretnu evoluciju prethodnog modela, a oblik farova ukazuje na stilski uticaj Concepta A Sedana iz aprila 2017. Kada smo već kod sedana, na prvoj fotografiji, pored hečbeka, vidi se i deo buduće A klase Sedan, nove Mercedesove kompaktne limuzine takođe bazirane na Conceptu A Sedan.

Što se tiče novog hečbeka A klase, uži farovi daju mu sportskiji izgled, a može se videti i da su dizajneri premestili spoljne retrovizore sa “A” stubova na gornji deo vrata.
Foto: Motor1.com/Automedia
Očekuje se da će novi Mercedes A klase biti nešto veći od aktuelnog modela, pre svega kada je reč o međuosovinskom rastojanju. Automobil je postavljen na unapređenju MFA mehaničku platformu i trebalo bi da ima svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi, u martu 2018.

Osim toga, već se zna i da će novi A45 AMG imati najmanje 400 ks.

Što se tiče ostalih kompaktnih Mercedesovih modela, najavljena je i nova B klasa, a kupe limuzina CLA takođe bi trebalo da ostane u proizvodnji i u novoj generaciji, iako će se pojaviti potpnuno novi model, pomenuta A klasa Sedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: