Škoda razmatra Karoq vRS sa 300 ks!

Češki proizvođač mogao bi da ponudi kupcima sportsku verziju svog novog SUV modela, otkrio je prvi čovek Škode, Bernhard Maier.

Podeli

Nakon promocije modela Karoq, koja je održana u četvrak 18. maja u Stokholmu, Maier je u razgovoru za Autocar rekao da postoji interesovanje Škodinih kupaca za jednim sportskim SUV modelom sa vRS oznakom, ali i da još nije dato zeleno svetlo za proizvodnju Karoqa vRS.

Škoda Karoq u početku će se proizvoditi u pet verzija, sa 2 benzinska i 3 dizel motora. Trenutno najjači model je 2.0 TDI sa 190 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ova verzija je opremljena automatizovanim DSG menjačem sa duplim kvačilom i 4x4 sistemom, a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,8 s, dok je maksimalna brzina 211 km/h.

Ukoliko dođe do njegove realizacije, Karoq vRS bi mogao da ima 2.0 litarski TSFI benzinac koji će koristiti buduća Seat Ateca Cupra, a za koji se veruje da proizvodi 300 ks i razvija 380 Nm. Ovakav Karoq vRS bi iz stanja mirovanja do stotke mogao da stigne za oko 6 s.

Osim vRS verzije, Maier je nagovestio da u Škodi u budućnosti planiraju i Karoq “plug-in” hibrid.

.

Vesti

strana 1 od 1313 idi na stranu