Mercedes lansira potpuno novi brend

Prvi čovek Tesle Ilon Mask je definitivno vizionar, a potvrda da su njegova električna vozila budućnost jeste činjenica da se celokupna "stara garda" uključila u trku. Posle Poršea, BMW-a i Audija, jasan signal je stigao i iz Mercedesa, koji će svoja EV verovatno proizvoditi pod drugim imenom.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

10:55

Mercedes lansira potpuno novi brend
Foto: Getty Images

Nemački mediji već nekoliko dana pišu, pozivajući se na izvore iz Dajmlera, da će u Parizu u septembru biti lansiran potpuno novi brend, čija će vozila ući u arenu sa Teslom, ali i sa BMW serijom i.

Mercedes će kao prvo vozilo iz te linije predstaviti SUV baziran na aktuelnoj GLC platformi, a do 2020. godine je planirano lansiranje četiri modela.

Ipak, za razliku od konkurencije koja planira da proizvodi nove automobile, Mercedes ima drugačiju strategiju - serija EV će biti razvijana na postojećim platformama kako bi se uštedeo novac, kako bi sve fabrike bile fleksibilne i kako bi što pre krenula borba sa Teslom.

Konačna odluka o novom brendu trebalo bi da padne 20. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: