Mercedes Concept GLC Coupe: Tragom BMW-a X4

Nemački proizvođač odabrao je sajam automobila u Šangaju za premijeru koncepta svog novog kupe-krosovera.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

09:29

Default images

U Mercedesu Concept GLC Coupe opisuju kao dizajnersku studiju koja se neće mnogo razlikovati od budućeg produkcijskog modela.

Sličan put - od koncepta do serijskog automobila - prešao je Mercedes GLE Coupe. I ovaj krosover imao je premijeru na jednom kineskom auto-salonu, u Pekingu u aprilu 2014, gde je prikazana dizajnerska studija, da bi već početkom 2015. godine u Detroitu bio predstavljen produkcijski model.
Priča se ponavlja sa krosoverom GLC Coupe koji je Mercedesov odgovor na BMW X4.

Oznaka "GLC Coupe" u skladu je sa novom nomenklaturom Mercedesa - koncept iz Šangaja praktično je baziran na sledećoj generaciji Mercedesa GLK, koji će se pojaviti do kraja godine pod novim imenom - GLC
Mercedes Concept GLC Coupe dugačak je 4.727 mm, širok tačno 2 metra, a visok 1.593 mm.

Međuosovinsko rastojanje dostiže 2.827 mm, što garantuje da će i putnici na zadnjim sedištima imati dovoljno prostora za kolena. S obzirom na silaznu liniju krova, mesta za glave viših putnika pozadi po svemu sudeći neće biti previše.
Kada je reč o dizajnu, GLC Coupe se može opisati kao umanjena verzija Mercedesa GLE Coupa. Automobil stilski osciluje između sportskog vozila i krosovera.

Nemački proizvođač opremio je koncept farovima sa LED tehnologijom, dok se na zadnjem delu ističu dva para kružnih otvora izduvnog sistema.
Automobil dobija pogon od 3.0 litarskog V6 bi-turbo benzinca. Motor proizvodi 367 ks (270 kW) pri 5.500 obrtaja, a maksimalni obrtni moment iznosi 520 Nm i dostupan je u rasponu 1.400-4.000 o/min.

Snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću devetobrzinskog automatskog menjača i 4MATIC sistema.

Pogledajte galeriju fotografija Mercedesa Concept GLC Coupe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: