Kia Sportspace debituje na ženevskom auto-salonu

Ako ste kao i mi pomislili da se iza tajanstvenog koncepta koji je Kia nedavno najavila krije limuzina, onda smo se svi zajedno prevarili.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 18.02.2015.

13:16

Default images

Kia Sportspace je karavan srednje veličine, koji je, kako kažu u korejskom proizvođaču nastao u tradiciji "grand tourer" automobila.

Iako u kompaniji to nisu zvanično saopštili, očekuje se da će koncept Sportspace biti odskočna daska za buduću produkcijsku Optimu karavan.
Prema rečima ljudi iz Kije, automobil je osmišljen kao praktično ali "stilizovano i uzbudljivo prevozno sredstvo za 4 odraslih putnika".

Oblikovan u Kijinom dizajnerskom studiju u Frankfurtu, sa maskom koja predstavlja varijaciju na takozvani "tigrov nos", Sportspace se može pohvaliti "usklađenim proporcijama i čistim površinama"
Uz dinamičan izgled, vozilo istovremeno nudi visok nivo komfora i znatan prtljažni prostor, objašnjavaju u Kiji.

"Odlučili smo se za dizajn koji predstavlja potpuno novi tip 'grand tourera' sa sportskim elementima – za aktivne ljude kojima je vikendom potreban dovoljno veliki prtljažnik, ali ne nauštrb komfora u vožnji", kaže Gregory Guillaume, Kijin glavni evropski dizajner.
Kia ovom prilikom nije objavila detalje o dimenzijama i motoru, a više podataka o konceptu Sportspace trebalo bi da bude poznato posle premijere zakazane za sajam automobila u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

15 h

Podeli: