Tesla ponovo ima pravo da koristi svoje ime u Kini

Američki proizvođač električnih automobila saopštio je da je rešio spor oko prava na upotrebu imena "Tesla" u Kini koji je pretio da iskomplikuje poslovanje kompanije u toj zemlji.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.08.2014.

12:28

Default images

Zhan Baosheng, koji je zaštitio prava na ime Tesla u Kini i registrovao internet domene tesla.cn i teslamotors.cn, navodno je odustao od namere da tuži kompaniju Tesla Motors.

"Gospodin Zhan pristao je da se odrekne prava na korišćenje imena i registraciju spornih domena, i povukao je sve zahteve za zaštitu imena Tesla koje je u međuvremenu podneo kineskim vlastima", objavila je kompanija Ilona Maska.

Portparolka Tesla Motorsa nije želela da otkrije finansijske detalje dogovora, odnosno razlog zbog čega se Zhan Baosheng iznenada predomislio, izjaviviši da kompanija nije imala dodatne troškove.

Prema ranijim informacijama, Tesla je navodno pokušao da se vansudski nagodi sa Baoshengom još u novembru 2012. Tada mu je ponuđeno 50 hiljada dolara kako bi se odrekao prava na ime Tesla, ali je on odbio tu sumu. Kinez je odbio i drugu ponudu iz maja 2013. koja je iznosila 322 hiljade dolara.

Pročitajte zašto je jedan Kinez namerno razbio vetrobransko staklo na svom Tesli S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: