Svetska premijera: Novi Subaru Legacy

Subaru je na sajmu automobila u Čikagu predstavio novu generaciju modela Legacy. Automobil ima moderniji izgled od svog prethodnika, ali je zadržao karakterističan, konzervativan dizajn.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 07.02.2014.

09:05

Default images

U poslednje vreme Subaru publiku na svetskim salonima automobila iznenađuje veoma uspelim i avangardnim dizajnerskim studijama i konceptnim vozilima.

Za samo godinu dana predstavljeni su Viziv, WRX koncept i, nedavno, koncept Legacy, koji je podgrejao nade ljubitelja automobila da bi produkcijski Legacy mogao da bude vizuelno znatno uzbudljiviji od aktuelnog modela.
Nova generacija koja je imala premijeru u četvrtak pokazala je da su očekivanja ipak bila prevelika. Subaru jeste osavremenio svoju limuzinu, ali veoma oprezno i dozirano.

Pogledajte video prezentaciju nove generacije modela Legacy:



Od uspelog koncepta preuzet je oblik maske hladnjaka i delimično izgled haube i bočne linije automobila, dok je od sportskog, agresivnog dizajna kome smo se divili ostalo malo toga.
Subaru svakako zna šta radi. Poznaje ciljnu grupu kojoj je ovaj model namenjen, pre svega u SAD, gde je i održana svetska premijera, i ne želi da odbije dosadašnju klijentelu. Sa druge strane, modernizovan izgled, naročito prednjeg dela, privućiće i neke nove kupce.

Osim upečatljive nove maske i farova koji su oblikovani u skladnu sa najnovijom generacijom Subaru automobila, tu su sada i LED stop svetla, a novi Legacy dostupan je sa novim 17 ili 18 inčnim alu felnama.
Kada je reč o specifikacijama, nova generacija zadržala je isto međuosovinsko rastojanje kao i njen prethodnik (2.751 mm), ali je porasla u dužinu za 41 mm, na 4.795 mm.

Subaru tvrdi da je zahvaljujući boljoj organizaciji prostora uspeo da putnicima u kabini obezbedi više prostora i samim tim komforniju vožnju, dok je kapacitet prtljažnika povećan sa 416 na 425 l.
Upotrebljeni kvalitetni materijali i odmeren, konzervativan dizajn, pružaju osećaj luksuza premijum klase u unutrašnjosti.

Kupcima je na raspolaganju i unapređeni multimedijalni sistem koji je dostupan u verzijama sa 6,2 inčnim i i 7 inčnim ekranom osetljivim na dodir.

Što se bezbednosti tiče, Legacy je opremljen poslednjom generacijom naprednog sistema za sprečevanje sudara, EyeSight, zadnjim radarom koji pomaže u otkrivanju vozila koja se nalaze u "mrtvom uglu" vozača i brojnim drugim sistemima asistencije.
S obzirom da je premijera bila fokusirana na severnoameričko tržište, Subaru je predstavio motore koji su namenjeni kupcima na tom kontinentu.

Oni će moći da biraju između dva benzinca, 2.5 litarskog četvorocilindričnog bokser motora sa 177 ks (130 kW) i 235 Nm i 3.6 litarskog bokser šestocilindraša koji proizvodi 260 ks (191 kW) i 334 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Obe jedinice uparene su sa Lineartronic menjačem kontinualno varijabilnog prenosa (CVT), a snaga se tradicionalno prenosi na sva 4 točka.

Očekuje se da će na evropskom tržištu biti ponuđen i manji, 2.0 litarski benzinac, kao i odgovarajući dizelaš.

Pročitajte o konceptu Subaru Viziv.

Saznajte više o novom Subaru WRX modelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: