Novi VW SUV sa 7 sedišta u Detroitu

Volkswagen će na Sajmu automobila u Detroitu u januaru 2013. predstaviti novi, prostrani SUV sa tri reda sedišta. U nemačkom proizvođaču kažu da će se novi model nalaziti u cenovnom rangu između Tiguana i Touarega.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

08:56

Default images

Osim što se na njima predstavljaju novi modeli, veliki međunarodni sajmovi automobila služe i za razgovore i razmenu informacija sa predstavnicima kompanija u vezi sa njihovim budućim planovima.

Tako je na aktuelnom auto-salonu u Los Anđelesu Klaus Bischoff, šef dizajna u Volkswagenu, otkrio novinarima da ta kompanija priprema novi SUV model koji će imati premijeru na Sajmu automobila u Detroitu 2013.

Bischoff je objasnio da je reč o vozilu koje će imati tri reda sedišta i samim tim više prostora u kabini od modela Touareg, ali će biti jeftinije od njega.

Terenske karakteristike novog SUV-a nisu bile prioritet za Volkswagen. Prema Bischoffu, ovo vozilo će po svojim mogućnostima u kretanju van asfaltnih puteva biti bliže manjem Tiguanu, nego robustnom Touaregu.

"To je više SUV na evropski, odnosno Volkswagenovom način", pokušao je da opiše novi model Klaus Bischoff.

Međunarodni sajam automobila u Detroitu 2013. održaće se od 19. do 27. januara.

Pročitajte o konceptu VW Cross Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

13 h

Podeli: