Automobili

Utorak, 12.12.2023.

16:40

Mercedes predstavio najmoćniji SL u istoriji: Do stotke za 2,9 sekundi FOTO

Sa ukupno 816 konjskih snaga, novi Mercedes-AMG SL63 S E Performance je najsnažniji SL ikada.

Izvor:

Mercedes predstavio najmoćniji SL u istoriji: Do stotke za 2,9 sekundi  FOTO
Foto: Mercedes-AMG promo

Kada su iscrpljene mogućnosti SUS motora, proizvođači automobila se okreću električnoj potpori. Tako SL63 S E Performance uparuje poznati 4.0-litarski twin-turbo V8 i AMG-ovu električnu pogonsku jedinicu.

Kombinovano, pogonski sistem proizvodi 816 KS i čak 1.420 Nm obrtnog momenta za igru. Zahvaljujući tome, ovaj roudster ubrzava 0-100 kilometara na čas za 2,9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 317 km/h.
Foto: Mercedes-AMG promo
Ovo plug-in hibridno električno vozilo ima bateriju od 400 volti ikapaciteta 6,1 kWh koju je konstruisao AMG za isporuku električne energije.

Autonomija u vožnji samo na struju je zanemarljiva, i iznosi 13 km, ali to nije ni bio glavni cilj, već dodatna injekcija snage koja se munjevito isporučuje.

V8 motor samostalno razvija 612 KS, dok elektromotor proizvodi 204 KS.
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: