Automobili

Sreda, 07.10.2020.

13:45

Opel osvežio Crossland, sad liči na novu Mokku FOTO

Redizajnirani krosover ostao je bez oznake "X" u imenu, pa se od sada zove samo Crossland.

Izvor: B92

Opel osvežio Crossland, sad liči na novu Mokku FOTO
Foto: Opel promo

Opel je nakon tri godine restilizovao svoj potkompaktni model, a dizajn prednjeg dela izveden je po ugledu na novu generaciju modela Mokka.

Potpuno su preoblikovani maska hladnjaka (Opel je označava imenom "Vizor") i prednji branik, dok su promene pozadi nešto diskretnije i uključuju novu oznaku automobila koja je postavljena centralno, iznad registarske tablice.

Poput modela Mokka, i Crossland je izgubio slovo "X" u nazivu koje je imao pre ovog redizajna.
Foto: Opel promo
Opel Crossland je unapređen i u drugim oblastima.

Nemački proizvođač je kupcima ponudio nova ergonomska sedišta sa ARG sertifikatom, koja su ranije dobili i drugi modeli ove kompanije.

Što se praktičnih sadržaja tiče, Crossland se standardno isporučuje sa kliznim zadnjim sedištima koja se po potrebi mogu pomerati napred-nazad, čime se zapremina prtljažnika može povećati sa 410 na 520 litara, dok se obaranjem zadnjih naslona dobija prtljažni prostor od 1.255 litara.
Foto: Opel promo
Opel Crossland će se i dalje prodavati sa postojećom motorizacijom koju čine 1.2-litarski turbo-benzinac i 1.5-litarski dizelaš, a raspon snage se kreće od 83 KS (61 kW) do 130 KS (96 kW).

U zavisnosti od pogonske jedinice, na raspolaganju su 6-brzinski manuelni menjač ili 6-stepeni automatik. Snaga se i dalje prenosi isključivo na prednje točkove, bez obzira na paket opreme i vrstu motora.

U ponudi za sada nema 1.2-litarskog benzinca koji može da koristi i tečni naftni gas (LPG), a koji je bio dostupan pre redizajna.
Foto: Opel promo
Crossland za 2021. je opremljen i novim IntelliGrip sistemom sa pet predefinisanih režima vožnje: Normal, Snow, Mud, Sand i ESP Off.

U kompaniji kažu da svaki od modova obezbeđuje optimalno prijanjanje točkova, prilagođeno vrsti putne podloge i vremenskim uslovima.

Opel će do kraja godine početi da prima narudžbine za osveženi Crossland, a prva vozila će do svojih vlasnika stići početkom 2021. Cene će biti saopštene naknadno.
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: