Automobili

Četvrtak, 01.09.2022.

10:09

Velika transformacija Škode: Novi logo i električni SUV sa radikalnim dizajnerskim zaokretom

Češki proizvođač će uložiti dodatnih 5,6 milijardi evra u e-mobilnost i 700 miliona evra u digitalizaciju tokom sledeće godine.

Izvor: B92

Velika transformacija Škode: Novi logo i električni SUV sa radikalnim dizajnerskim zaokretom
Foto: Škoda promo

Škoda Auto predstavila je novi električni SUV u konceptnoj formi kao i novi logotip. Ideja je da na puteve pošalje tri nova električna modela do 2026. godine, a SUV Vision 7S najava je jednog od njih, kao i potpuno nove dizajnerske linije u kojoj dominiraju razdvojeni farovi, te tanka stop svetla u obliku slova T.

Takođe, nema više ni tradicionalne Škodine prednje rešetke.
Foto: Škoda promo
Udeo električnih vozila u prodaji vozila marke Škoda na evropskom tržištu porašće na više od 70% do 2030. godine, kažu u toj kompaniji.

Češki proizvođač automobila uložiće dodatnih 5,6 milijardi evra u e-mobilnost i 700 miliona evra u digitalizaciju tokom sledeće godine.
Foto: Škoda promo
Konceptna studija Vision 7S ima sedam sedišta (to objašavanja i ime automobila), a sa dometom od 600+ kilometara i maksimalnom snagom punjenja od 200 kW uvodi Škodu u novu fazu u razvoju električnih automobila.
Foto: Škoda promo
Takođe, Škoda je iskorstila priliku i za predstavljanje novog logotipa marke.
Foto: Škoda promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: