Da li postoje automobili koji su napravljeni samo za muškarce? VIDEO

Sudeći na osnovu reklamne kampanje egipatskog ogranka Toyote, postoji bar jedan takav model.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2018.

08:55

Da li postoje automobili koji su napravljeni samo za muškarce? VIDEO
Screenshot YouTube

Nova reklama za Toyotin SUV Fortuner izazvala je polemiku na Internetu, a u komentarima na društvenim mrežama japanski proizvođač se čak optužuje za seksizam.

U reklami koja je za mesec dana pregledana skoro 5 miliona puta, sugeriše se da je Fortuner napravljen za muškarca 21. veka, koji u savremenom društvu baš i nema mnogo prilika da "ispolji svoju sirovu snagu": Ne znamo da li će modreni muškarac biti "više muško" ako kupi novi Fortuner, ali je izvesno da je reklama isprovocirala pre svega ženski deo publike.

U komentarima pratilaca Toyote na društvenim mrežama postavljeno je i pitanje: "Da li to što je napravljen za muškarca čini Fortuner boljim automobilom"?

Druga komentatorka upitala je Toyotu da li je svesna da je ovom reklamom otpisala polovinu potencijalnih kupaca automobila na svetu.

Toyota Global za sada se nije oglasila povodom kontroverzne reklame, a kakvo je vaše mišljenje - da li su žene opravdano ljute ili u svemu tome ima i preterivanja?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: