Penzioner jurio "tjuniranom" Pandom 40 na sat

Između ostalog, uklonjena je blokada trećeg i četvrtog stepena prenosa kako bi se auto mogao voziti brže od onoga što piše u saobraćajnoj dozvoli.

Podeli
Foto: Fiat promo (ilustracija)
Foto: Fiat promo (ilustracija)

Zanimljive vesti stižu iz Nemačke o penzioneru koji je "tjunirao" svoje vozilo. Reč "tjuning" je pod navodnicima jer nije klasično modifikovanje vozila, već blaža varijanta skidanja blokade.

Penzioner je uhvaćen u mestu Nojendorf kako juri Fiat Pandom u blizini vrtića. Vozio je 42 km/h, na mestu gde je ograničenje 30 km/h. Uhvaćen je u prekršaju i platiće kaznu, ali to nije jedini problem.

Naime, ovaj 73-godišnjak ima ograničenje maksimalne brzine od 25 km/h, što se vidi na poklopcu prtljažnika Pande. Naknadnom proverom vozača i Pande na kraju je utvrđeno da je bilo neovlašćenih manipulacija vozilom.

Između ostalog, uklonjena je blokada trećeg i četvrtog stepena prenosa kako bi se auto mogao voziti brže od onoga što piše u saobraćajnoj dozvoli. Shodno tome, zabranjeno mu je da dalje vozi.

Da stvar bude gora, policijski službenici su utvrdili da muškarac nema potrebnu vozačku dozvolu. Protiv njega je pokrenuta dalja istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu