Kako izgleda blizak susret sa automobilom koji vozi u suprotnom smeru na auto-putu VIDEO

Zastrašujuća situacija.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Sreda, 05.10.2022.

08:46

Kako izgleda blizak susret sa automobilom koji vozi u suprotnom smeru na auto-putu VIDEO
Foto: monticello/Shutterstock

Blizak susret sa vozilom koje vozi auto-putem u suprotnom smeru je jedna od najstrašnijih i najopasnijih situacija u vožnji. Često takav susret završi frontalnim sudarom sa najtežim posledicama.

Koliko je to zaista zastrašujuće pokazuje i ovaj snimak koji je nastao u Poljskoj. Video prikazuje naizgled uobičajen saobraćaj na auto-putu. Na predstojeću opasnost ukazuju vozači šlepera iz trake u suprotnom smeru, koji sve vreme blicaju i tako signaliziraju da se nešto dešava na putu.

Ubrzo vidimo farove automobila koji vozi u suprotnom smeru preticajnom trakom, a zatim i Mercedes koji se kreće velikom brzinom prema njemu. Vozač Mercedesa je u poslednjem trenutku prikočio, naglo manevrisao i promenio traku, čime je izbegao fatalni sudar.

(Ukoliko ne možete da otvorite video, pogledajte ga ovde.)
Ovdje pre svega treba čestitati vozaču Mercedesa na pribranoj i brzoj reakciji. Takođe, moguće je da se radi i o bezbednosnom sistemu asistencije vozaču.

U pitanju je Evasive Steering Assist, a radi se o automatizovanom sistemu prepoznavanja prepreke ispred automobila i izbegavanju iste.

Kako god, ovaj manevar je spasio živote putnika u oba automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: