Automobili

Utorak, 06.10.2020.

16:00

Izgledaju kao sedišta sa auto-otpada, a prodaju se za 90.000 dolara

Stvar je u tome što su ona važan deo automobilske istorije.

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Izgledaju kao sedišta sa auto-otpada, a prodaju se za 90.000 dolara
Foto: eBay

Komplet potpuno istrošenih, gotovo sedam decenija starih automobilskih sedišta prodaje se u Sjedinjenim Državama za čak 90.000 dolara. Ovako visoku cenu imaju zahvaljujući tome što su to prva sedišta ikad napravljena za Chevrolet Corvette.

Prvobitno su bila ugrađena u jedan od pet pretprodukcijskih prototipova modela Corvette, a taj automobil je debitovao na izložbi General Motorsa "Motorama" održanoj 1953. u Valdorf Astoriji u Njujorku, gde je i preimenovan u Chevrolet Corvette. Automobil je zatim putovao kroz SAD kao deo GM-ove "Parade progresa", pre nego što je došao u fabriku Chevroleta u Mičigenu u junu 1953. godine, gde su neki delovi zamenjeni, a originalna sedišta izvađena iz vozila.

Iako se uglavnom koristio samo za statičku prezentaciju, ovaj prototip je imao ugrađen Chevroletov motor od 160 konjskih snaga.

Za moguće kupce istorijskih sedišta u oglasu je navedena informacija da su trenutno uskladištena u Indijani, a prodavac kaže da će kupcu biti dostupna i dokumentovana istorija vlasništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: