Zaključao lopova u automobilu pomoću aplikacije

Aplikacija vlasnicima Tesla automobila, između ostalih funkcija, nudi mogućnost startovanja i isključivanja motora, te zaključavanja i otključavanja vrata.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.05.2020.

10:00

Zaključao lopova u automobilu pomoću aplikacije
Foto: Tesla promo - ilustracija

Jedna od praktičnih opcija koje su na raspolaganju vozačima Tesla Modela 3 jeste da mogu da kontrolišu funkcije svog automobila putem smartfona. Iako je ova mogućnost uvedena pre svega zbog praktičnosti, u ekstremnim situacijama može da posluži i kao dodatna zaštita od krađe vozila.

To je pokazao jedan vlasnik Modela 3 iz Kalifornije, kada je zahvaljujući prisebnosti i aplikaciji zaključao lopova u svom vozilu i na taj način sprečio krađu automobila.

Incident se dogodio 8. maja u prepodnevnim satima, kada je Čarli Smit (21) otvorio vrata Modela 3 dok je vlasnik sedeo unutra, vičući na njega da odmah napusti vozilo. Vozač ga je poslušao i izašao iz automobila.

Međutim, dok je lopov pokušavao da odjuri Teslom sa lica mesta, prisebni vlasnik je pomoću smartfona isključio elektromotor i zaključao vozilo, nakon čega je pozvao policiju. U trenutku kada su policajci stigli na lice mesta, lopov se preznojavao zaključan u automobilu, a pošto su ga uhapsili utvrdili su da je bio pod dejstvom droge.

To je verovatno i jedan od razloga zašto nije uspeo da otključa automobil iznutra i pobegne. Drugi je to što je dugme za otključavanje vrata u Teslinom Modelu 3 neupadljivo, pa nekome ko nema iskustva sa ovim automobilom nije lako da ga pronađe. Pogotovo u stresnoj situaciji u kakvoj se našao ovaj kradljivac vozila u pokušaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: