Šta bi bilo, kad bi bilo: Kako bi izgledao BMW Z4 Coupe?

Kao i prethodna generacija, i novi BMW Z4 je roudster sa sklopivim krovom. A da li možete da zamislite ovaj automobil u kupe verziji?

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

15:00

Šta bi bilo, kad bi bilo: Kako bi izgledao BMW Z4 Coupe?
BMW Z4 M40i (fabrièka fotografija)

BMW je tokom proteklog vikenda predstavio dugo očekivani, novi Z4.

Ovaj automobil razvijen je u saradnji sa Toyotom, koja sprema premijeru sopstvenog modela – nove Supre. Osim što dele mehaničku platformu, zahvaljujući čemu će se izrađivati u istoj fabrici u Austriji, dva automobila nemaju mnogo dodirnih tačaka.

Za razliku od nekih drugih primera saradnje iz auto-industrije, kada dve kompanije ponude kupcima praktično identične modele koji se razlikuju samo po drugačijem amblemu brenda i imenu, BMW Z4 i Toyota Supra imaju sopstvene identitete i neće biti konkurent jedan drugom.

Osim toga, Z4 je klasičan roudster sa mekim sklopivim krovom, dok Supra - koja tek treba da bude predstavljena javnosti u punom sjaju - ima karoseriju kupea.

Zahvaljujući fabričkim promo fotografijama, videli smo kako izgleda BMW-ov model iz svih uglova, a nezavisni dizajner X-Tomi pustio je mašti na volju i zamislio kako bi Z4 izgledao da - poput Supre - poseduje kupe karoseriju i fiksni, čvrst krov:
Foto: X-Tomi Design

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: