Kako policija u Estoniji zaustavlja bahate motocikliste

U glavnom gradu Esotnije, Talinu, dogodila se spektakularna potera za motociklistom nakon što je registrovano da je vozio brzinom od 200 km/h.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

13:07

Kako policija u Estoniji zaustavlja bahate motocikliste
Screenshot YouTube

Policijske potere za vozačima koji prekrše zakon i odbiju da se zaustave uvek u sebi nose veliki bezbednosni rizik, kako za same aktere jurnjave, tako i za nedužne prolaznike i druge učesnike u saobraćaju.

Do sada smo uglavnom mogli da vidimo kako izgledaju potere za automobilima, a snimci jurnjave za motociklima retko su se pojavljivali u javnosti. Na snimku zabeleženom kamerom iz policijskog automobila u Talinu vidi se kako patrolno vozilo nakon duže potere za motociklistom koji nije hteo da se zaustavi primenjuje nesvakidašnji i opasan metod - udara motocikl otpozadi, posle čega vozač gubi kontrolu i zajedno sa saputnicom pada na kolovoz: U opisu videa navodi se da je vozač BMW-a S1000RR prethodno jurio brzinom od 200 na sat i da je vozio bez dozvole koja mu je ranije oduzeta.

Pored ovog, na interentu se pojavio i drugi video koji pokazuje šta se dogodilo nakon pada motocikla. Na sreću, motociklista i njegova saputnica sudeći na osnovu snimka nisu teže povređeni, a devojka je žestoko reagovala i verbalno napala policiju zbog načina na koji su zaustavljeni:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: