Aktuelno 14

25.03.2024.

21:45

Novajlija u Srbiji: Lynk&Co premijerno na sajmu FOTO

Model 01 je prvi automobil u ponudi brenda u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Izvor: B92

Novajlija u Srbiji: Lynk&Co premijerno na sajmu FOTO
Nenad Ćosić

Podeli:

Iako ranije nije bio dostupan u Srbiji, Lynk&Co je i te kako poznato ime u nekim evropskim zemljama.

Trenutno ovaj kinesko-švedski brend već posluje u Švedskoj, Holandiji, Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj i Italiji, a otvara mu se put za ulazak na nove teritorije.

Inicijalno lansiranje u Grčkoj i Rumuniji je samo početak, sa planovima za dalje širenje u Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bugarsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Albaniju i Moldaviju do kraja 2024 i početkom 2025. godine.

Nenad Ćosić

Lynk&Co se na sajmu u Beogradu predstavio modelom jednostavne oznake – 01. U pitanju je kompaktni, hibridni SUV, sa 75 km električnog dometa zahvaljujući plug-in hibridnom pogonu.

U osnovi je 1.5 benzinski motor sa 180 KS (132 kW) i 265 Nm maksimalnog obrtnog momenta, kome pomaže elektromotor. Ukupna snaga pogonskog sklopa je 261 KS.

Proizvođač tvrdi da je kombinovana prosečna potrošnja goriva 1,0 l/100 km (WLTP), ubrzanje od 0 do 100 km/h realizuje se za 8,0 sekundi, a za pohvalu je i niska emisija CO2 od samo 24 g/km.

Navodi se i da 01 ima mnoštvo standardne opreme koja se obično doplaćuje, kao što su panoramski krov, električna vrata prtljažnika, satelitska navigacija sa upozorenjima o saobraćaju uživo i niz bezbednosnih funkcija kao što su kamera od 360 stepeni i sistem za prepoznavanje vozila u mrtvom uglu.

Nenad Ćosić

U ponudi je širok spektar tehnologija povezivanja u automobilu koji dolazi sa velikim centralnim displejom osetljivim na dodir i sistemima stalno povezanim sa internetom i sopstvenim klaudom automobila.

Još jedna važna tehnološka karakteristika je taster za deljenje – vlasnici 01, kada ga ne voze, mogu dozvoliti drugima da ga koriste uz pomoć deljivog digitalnog ključa u svom pametnom telefonu, a preko aplikacije Lynk&Co takođe mogu da kontrolišu šta se dešava sa automobilom.

Što se tiče infotejmenta, 01 ima centralni displej od 12,7 inča, najsavremeniju navigaciju, ugrađenu kameru za putovanje (za snimanje vašeg putovanja i slanje video zapisa i fotografija).

Nenad Ćosić

01 ima i iOS i Android operativne sisteme, što vam omogućava bežično povezivanje da biste koristili funkcije Android Auto i Apple CarPlay-a.

Kada se pojavio na ispitivanju bezbednosti EuroNCAP u Evropi 2021, automobil je osvojio maksimalnih pet zvezdica na testovima sudara.

Za vreme sajma automobila model 01 sa bogatom opremom prodaje se po akcijskoj ceni od 46.990 evra. Ova cena važi i u prodajnom salonu do 15. aprila.

Pročitajte i:

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: