Aktuelno 13

21.03.2024.

17:25

Automobil godine u Srbiji je – električni MG4

Žiri je ocenio da je MG4 cenovno jedan od najdostupnijih modela u svojoj kategoriji na našem tržištu.

Izvor: Tanjug

Automobil godine u Srbiji je – električni MG4
Nenad Ćosić

Podeli:

Sedmočlani žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio je 39 bodova potpuno električnom modelu MG4, koji je kao novajlija na našem tržištu stekao titulu Automobila godine 2024.

U konkurenciji 15 modela, žiri specijalizovanih novinara najveći broj poena dodelio automobilu na struju. Reč je o jednom od najjeftinijih električnih vozila u svojoj klasi u Srbiji, koji se može kupiti tokom sajamske prodajne akcije po početnoj ceni od 30.990 evra.

Nenad Ćosić

Kao i ranijih godina, specijalizovani novinari su testirali sve prijavljene kandidate, kojih je u ovom krugu bilo 15 i ocenjivali njihovo ponašanje u vožnji, upravljivost, performanse, upotrebljivost, kvalitet i cenu, to jest odnos uloženo - dobijeno.

Žiri je ocenio da je MG4 cenovno jedan od najdostupnijih modela u svojoj kategoriji na našem tržištu, saopštila je Asocijacija automobilskih novinara Srbije.

Nenad Ćosić

Specijalno priznanje je uručeno predstavnicima kompanije Grand Motors u sredu 20. marta, na novinarskom danu, neposredno pred zvanićan početak DDOR BG CAR SHO 08 izložbeno-prodajne manifestacije, koja se od 21. do 27. marta održava na Beogradskom sajmu.

O modelu MG4

MG4 se pravi u tri verzije. Varijanta MG4 Electric Standard, sa kapacitetom baterije od 51 kWh i autonomijom do 350 km u WLTP ciklusu koristi za pogon pozadi ugrađen električni motor snage 125 kW (170 KS).

Verzije MG4 Electric Comfort i MG4 Electric Luxury imaju bateriju od 64 kWh i električni motor od 150 kW (204 KS). Verzija Comfort omogućava autonomiju do 450 km.

Najluksuznije opremljen, MG4 Electric Luxury nudi autonomiju vožnje do 435 km.

Pročitajte i:

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: