Aktuelno 13

12.03.2024.

11:03

Tramp ne bira reči: "Električne automobile podržavaju vrlo glupi ljudi"

Donald Tramp imao je do sada nekoliko zapaljivih izjava koje su se ticale električnih automobila, a čini se da je nastavio u istom ritmu.

Izvor: B92

Tramp ne bira reči: "Električne automobile podržavaju vrlo glupi ljudi"
Profimedia

Podeli:

U nedavnom intervjuu koji je Tramp dao za američki CNBC, povela se priča o njegovom poznanstvu sa Ilonom Maskom, od kog je neuspešno pokušao da dobije novac za finansiranje kampanje.

Mask je, kao što je dobro poznato, na čelu EV giganta, kompanije Tesla, pa nije ni čudo što se on i republikanski kandidat za predsednika ne slažu po pitanjima koja se tiču električnih automobila.

Njihova politička kompatibilnost izgleda nije bila dovoljna da Mask investira u kampanju, a Tramp je u intervjuu pokazao da ne odstupa od svog negativnog stava prema EV.

Naveo je da će se suprotstaviti uvođenju električnih automobila u SAD ako opet bude predsednik, kao i da "ne postoji čak ni mogućnost da svi postanu 100% električni, zbog infrastrukture".

Nije propustio priliku ni da "pecne" aktuelnog predsednika (i budućeg kandidata za novi mandat) Džoa Bajdena koji se zalaže za EV tranziciju.

"Bajdenovu ideju potpunog prelaska na EV podržavaju vrlo, vrlo glupi ljudi", rekao je Tramp.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: