Aktuelno 1

06.05.2024.

13:49

Ovo je najskuplje parking mesto u Evropi: Košta pola miliona evra, šta mislite da li vredi?

Parking mesto kod Vondelparka, najveće zelene površine u Amsterdamu, prodaje se za gotovo pola miliona evra.

Izvor: Indeks

Ovo je najskuplje parking mesto u Evropi: Košta pola miliona evra, šta mislite da li vredi?
Profimedia

Podeli:

Ovo je šokantna cena čak i za Holandiju, gde su zbog teške stambene krize cene eksplodirale. Parking mesto o kom govorimo košta neverovatnih 495.000 evra, i najskuplje je u zemlji, kako izveštava holandski RTL.

Površine je 18 kvadratnih metara i nalazi se, prema saopštenju agencije za nekretnine "J. Heule", u zatvorenom kompleksu i "na najpoznatijoj i najekskluzivnijoj trgovačkoj ulici u Holandiji".

Nalazi se na P.C. Hofštratu, blizu Rajksmuzeja (na slici iznad), a takođe može i da se iznajmi za 750 evra mesečno.

Oglas je šokirao Holandiju, koja je inače pogođena teškom stambenom krizom. Naime, tražena cena parking mesta viša je od prosečne cene stana u Holandiji, što je, prema izveštaju objavljenom krajem 2023. godinr 430.000 evra.

Osim skoka cena, RTL ističe da su u Holandiji zatvorena mnoga parkirališta u gradskim središtima kako bi ona postala manje atraktivna za automobile.

Parking mesta su "sve ređa i vrednost im je sve veća, ali takvo mesto, naravno, ne vredi pola milionia evra", navodi RTL.

Sa tim se ne slaže osnivač već pomenute agencije, koji ističe da je ta četvrt, u kojoj se kuće prodaju i za nekoliko miliona evra, eura, puna skupih stanova i automobila.

"Nema spoljnog prostora, pa je parkiranje u ovom području vrlo teško i retko je dostupno mesto za parkiranje", objašnjava on.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: