Nova vest
Tenis 1

27.5.2024.

22:25

Kecmanović prvi od Srba do drugog kola Rolan Garosa

Srpski teniser Miomir Kecmanović prebrodio je prvu prepreku na Rolan Garosu i plasirao se u drugu rundu pariskog Grend Slema.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Juanjo Martin

On je posle dva i po sata igre savladao Brazilca Tijaga Monteira, 86. igrača na svetu, rezultatom 3:1, po setovima 6:2, 6:1, 4:6 i 6:4.

Ujedno mu se i revanširao za nedavni poraz u Rimu u okviru trećeg kola.

Pred Miomirom je dalje veliki izazov u narednom kolu - Nemac Dominik Kopfer ili vrlo verovatnije Rus Danil Medvedev.

Protiv Monteira srpski teniser je prikazao sjajan tenis u prva dva seta, potpuno je gospodario terenom, pokazuje to, na kraju krajeva, i rezultat tog perioda meča - 6:2 i 6:1.

Brazilac nije znao šta ga je snašlo, tek tri svojena gema najbolje su svedočanstvo njegove nemoći u prvi sat vremena, koliko su trajala dva seta.

Tek u trećem Monteiro se stabilizovao, tek tad je praktično zaigrao, a Kecmanović, valjda uljuljkan u vođstvo i totalnu nadmoć, nije osetio šta mu nailazi - a naišla mu je najbolja verzija Monteira danas.

Mada, nije delovalo da će Južnoamerikanac da se izbori za treći set, naprosto jer je pretrpeo brejk u sedmom gemu, a Kecmanović imao servis pri vođstvu od 4:3.

Usledio je blagi šok za srpskog tenisera potom - tri uzastopna gema i set osvojio je njegov rival.

Ali jasno je mnogima i tada bilo ko se za sve pita u ovom duelu ili ko se više pita. Miomir je u četvrtom setu zaigrao znatno sigurnije. Prvu brejk loptu nije iskoristio u trećem gemu, ali jeste u 11, za vođstvo od 6:5.

Meč je završio u velikom stilu - savršenim gemom bez izgubljenog poena.

 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu