- Vesti -

18 miliona dolara za Titov stan na Menhetnu

Stan penthaus na njujorškoj Park aveniji, koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine, prodaje se za 18 miliona dolara.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Prodaja je počela ove nedelje, a novac od prodaje nekad luksuznog dvoetažnog penthausa trebalo bi da, prema dogovoru o sukcesiji, podele bivše republike SFRJ.

Reč je o šestosobnom stanu sa četiri kupatila koji su koristili ambasadori bivše države pri Ujedinjenim nacijama. To su dve nekretnine na Manhatanu koje su bile u vlasništvu Jugoslavije.

U dupleksu površine 216 kvadratnih metara niko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u devastiranom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dve fotografije, terase i zgrade u kojoj se stan nalazi.

Thinkstock
Thinkstock

Jugoslovenski ambasador Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 100 hiljada dolara u gotovini.

List "Njujork post" je pre dva meseca podsetio da je u stanu boravio i Josip Broz Tito.

"To je istinski dijamant koji može da se pretvori u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Park Aveniji", rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju stana.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Pokrenuta istraga u kompaniji "Vajnstin"

Vrhovni tužilac savezne američke države Njujork Erik Snajdermen, pokrenuo je danas istragu o kršenju ljudskih prava u kompaniji "Vajnstin", usled niza optužbi za seksualno uznemiravanje koje su u prethodnom periodu iznete na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Vesti ponedeljak 23.10. 20:58 Komentara: 0

Preživeo susret sa tigrastom ajkulom: "Mislio sam da je to kraj"

Jedan britanski ronilac, koji je preplivao 7,5 kilometara do obale pošto je izgubio iz vidokruga čamac sa kojeg je zaronio, tvrdi da ga je u delu puta pratila tigrasta ajkula, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).Džon Kreg (34) bio je u podvodnom ribolovu na zapadu Australije kada je došlo do susreta s ajkulom.

Vesti ponedeljak 23.10. 13:25 Komentara: 4
strana 1 od 3527 idi na stranu