Odstreljen najvredniji trofej u istoriji lova u Srbiji

Najvredniji lovački trofej u istoriji lovstva na našim prostorima odstreljen je u Lovištu "Novokneževački ritovi" udruženja "Emil Talijan" iz Novog Kneževca. Reč je o srndaću koga je ulovio nemački lovac - turista, a čiju je trofejnu vrednost utvrdila Nacionalna komisija za ocenjivanje lovačkih trofeja.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.07.2017.

10:52

Odstreljen najvredniji trofej u istoriji lova u Srbiji
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Pomenuta komisija, koju su činili Milenko Zeremski, Boris Bajić, Mile Jovanović i Aleksandar Ćeranić, odstreljenog srndaća ocenila je sa 209,63 CIC poena, što je za 2,38 CIC poena više od dosadašnjeg rekordera koji je u Lovištu "Kruščić" odstreljen još pre 31 godine, sada već davne 1986. godine i koji je ujedno bio i prvak bivše SFRJ.

Novi rekordni lovački trofej Srbije ima bruto težinu od 845 grama (rogovi), odnosno neto težinu od 755 grama i rangiran je u prvih deset srndaća na svetskoj listi srndaća rekordera. Lovačko udruženje "Emil Talijan", iz Novog Kneževca gazduje lovištem "Novokneževački ritovi" koje se nalazi na severu Banata, pored reke Tise, površina lovišta je 12.715 hektara.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
U lovištu je zastupljena visoka divljač među kojom je najznačajnija srneća divljač, srndaći su visoke trofejne vrednosti, a u tom lovištu svake godine ulovi se više primeraka srndaća koji donose trofeje koji se svrstavaju među najvrednije. Fond srneće divljači u lovištu "Novokneževački ritovi" je stabilan i iznosi iznad 1.200.grla po prolećnom brojanju, a pored novog srndaća državnog rekordera u tom lovištu ove sezone do sada je odstreljeno još pet srndaća viskoe trofejne vrednosti iako je trofejna žetva tek na početku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: