Utorak, 25.07.2017.

10:52

Odstreljen najvredniji trofej u istoriji lova u Srbiji

Izvor: Tanjug

Odstreljen najvredniji trofej u istoriji lova u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

aca lovac

pre 6 godina

Ubi ga razbojnik nizašta...
(Jovan, 25. jul 2017 13:00)

Pa verovatno da taj srndac kosta bar 6000-7000e. Od Srba ga moze pucati samo neko ko se nije namucio za taj novac tj neko ko se ocesao od naroda i vlasti.
Tj ima jedan koji samo taba medalje slika se i hvali javno, deo vlasti je, a ne placa nikom nista. Odnosno bas bi voleo da pokaze fakturu za srndaca i uplatnicu.
Ali eto dosao Svaba i uplatio u fond za razvoj parice i to je podmirilo bar 1.5 godisnju bruto platu za lovocuvara ili 4,5 tone kukuruza za zimsku prihranu divljaci.

ribolovac, uhvati&pusti

pre 6 godina

Samo organizovani,,kontrolisani lov. Sve drugo zabraniti, a jamarenje proglasiti za teško krivično delo.Te koji huškaju pse na životinje bih bacio u zatvor kod Kimovih pasa na gozbu.
Inače dobro pogodjena divljač umire istog momenta, bez mučenja, dok se u ribolovu životinja muči i stresira nekad i satima. Što nas dovodi da je lov mnogo humaniji od ribolova. Pa čak i od uhvati i pusti.

Trovach

pre 6 godina

Ako ne zelite da lovci regulisu brojnost divljaci, moracete se navici da to rade vukovi i medvedi, samo zaboravite, onda, opustene setnje i piknike u prirodi. Mozda ce biti rizicno cak zaci i na periferiju grada. Dusebriznici obicno razmisljaju jednodimenzionalno i uglavnom plitko.

Trovach

pre 6 godina

Ovaj srndac je pored rogova dao i meso. Zamislite da se lov zabrani, pa divljac pocne praviti stetu poljoprivrednicima (koji nas hrane, a poljoprivreda je skoro jedina grana privrede koja funkcionise). Zar mislite da ce oni koristiti dozvoljena sredstva?

Trovach

pre 6 godina

@darius...Ne govoris istinu. Nedavno smo, iduci na pecanje kod Tavankuta, samo na jednoj njivi videli 4 zeca (3 su se medjusobno ganjala, a cetvrti je kulirao sa strane) a to je bilo samo na strnjistu i toliko smo mogli videti samo do prve "grede". Na skoro svakom strnjistu smo mogli videti zeca, a ono sto se krije u kukuruzu i suncokretu nam je ostalo nepoznato. Zar treba da se odreknemo poljoprivrede zbog nekoliko laznih dusebriznika? Koliko ptica si nahranio zimus, ili prethodnih zima?

Trovach

pre 6 godina

@uzas...Lukom i strelom neki manje spretni lovac moze samo da rani divljac, pa da ona posle umre u agoniji. Zato je takav lov kod nas zabranjen. Doduse, posto nisam lovac, mozda su mi zastareli podaci. Moguce je da je takav lov i u nekim nasim lovistima dozvoljen. Kada se na divljac puca odgovarajucim kalibrom, dobro upucanim oruzjem i od strane iskusnog i odgovornog lovca, divljac najcesce "pada u vatri", tj. smrt nastupa skoro momentalno. Zvuci surovo, ali lovokradice o tome sigurno ne vode racuna. Lovstvo u Srbiji je zakonom uredjeno, ali sprovodjenje zakona uvek moze biti bolje. Pri tom, kada se ovakav trofej naplati (najcesce stranom lovcu), taj novac ide skoro iskljucivo za loviste od cega ostala divljac ima koristi.

Iskreno

pre 6 godina

Odvratno i bezosecajno. Hajde da je u pitanju hrana, ili makar neko versko praznoverje mada bi i to bilo suludo, ali ubijanje za "trofej", ej...

dragaN

pre 6 godina

Oduvek sam se pitao zar nije sto puta bolje umesto sto zaradjuju pare od malobrojnih lovaca ubica, prilagoditi lovista za nesto kao safari gde bi odrasli ljudi, deca, stranci mogli da uzivaju posmatrajuci zivotinje u njihovom prirodnom okruzenju, naravno sa placenom ulaznicom. Time bi I turisticka ponuda Srbije bila mnogo bogatija pa bi I turisti odlazili odavde mnogo zadovoljniji I prenosili svoje utiske drugima.

Mile

pre 6 godina

Mracno doba covecanstva, kaljuga varvarizma i nesvesnog postojanja. Odsecenost od srca i ljubavi prema zivotu i postojanju. Kako sejete, tako cete i znjati. Zivimo u uzrocno-posledicnom univerzumu, a posledice svojih dela oseticete pre ili kasnije.
Samo napred...

nino

pre 6 godina

Kada se nebi vrsio odstrel divljač koja u prirodi na našim prostorima nema prirodnog neprijatelja ona bi
se toliko namnozila da bi uništila kompletnu poljoprivrednu proizvodnju u Vojvodini. Tako da vi sto se zgrazavate lovom i nikada niste izašli iz grada a kamoli krocili u atar bolje cutite.

A fotografija

pre 6 godina

Odvratno. I fotografija koja je objavljena, ogavna. Na sveže odsečenom drvetu, onako ukoso, zbog rogova i bele lobanje. Koliko bolesti

idi begaj

pre 6 godina

Odnos između pluseva i minusa će pokazati tačno koliko smo bolesni.
Ne samo mi,pretpostavljam da postoje i gore ali i bolje zemlje što se tiče ovoga.

Maslačak

pre 6 godina

"Novi rekordni lovački trofej Srbije ima bruto težinu od 845 grama (rogovi), odnosno neto težinu od 755 grama i rangiran je u prvih deset srndaća na svetskoj listi srndaća rekordera."

Wow, koji šampion! Srndaću bi siguro bilo veoma drago. Šteta što više nije s nama...

Razumem i opravdavam ljude kojima je lov izvor hrane. Nema svako samouslugu ili mesaru na 5 minuta hoda li 15 minuta vožnje.

Razumem i to da pošto čovek često remeti prirodnu ravnotežu, ponekad se određene životinje previše namnože i jedan deo se mora streljati (da, to je prava reč!) zbog ponovnog uspostavljanja ravnoteže sa drugim životinjama.

Ali da neko puca u životinju i ubije je ni iz kog drugog razloga nego samo zato da bi mogao da se posle urči pred istim takvim moronima "srndać, medved, slon li šta god kojeg sam ja ubio dobio je više poena od onih koje ste vi poubijali"?!

Da, pai? Šta to dokazuje? Da si ti nekakav veći i bolji "lovac i ratnik" od drugih?! Da si pametniji od ubijenog srndaća?!

Ne, to stvarno ne mogu da razumem...

акилина

pre 6 godina

Ужас!!! Морамо почети осуђивати овакве ствари, и овакве људе! Забранити овакве ствари. Нема убијања и лова и тачка. Није да им живот зависи од тога, није да морају ловити како би преживели... Испитати мало и чињеницу колико су ти што убијају те јадне животиње подложни насиљу и према људима. СТОП ЛОВУ. Бесмислено је.

black hawk

pre 6 godina

Lov i ribolov su nešto sasvim prirodno, nešto što je čoveku od Boga dato, pod uslovom da odgovorno sa životinjskim resursima postupa.
Kako mislite da bi ljudska vrsta opstala kroz istoriju da nije bilo lova?
Ili ste vi koji kritikujete, a jedete meso, samo licemeri koji žele da ga dobiju gotovog na tanjiru?

darius

pre 6 godina

Ljudi,u atarima ima jako malo divljače.Severno bački okrug.I to može da se vidi golim okom( ako se vozite svaki dan već evo 15 godina na posao),od Sombora prema Subotici.Situacija je "gora"od kada su Mađari stavili ogradu.
Znači ništa ne prelazi kod nas (hvala bogu).Fazane i zečeve već apsolutno nemože da se vidi,Lisice još ima,kao da sve više.To je zato što dobijaju mamac-vakcinu iz vazduha i koliko njih rodi 5-6 ,sve prežive.I naravno dolaze u selo,da bi nešto pojeli.Lisica uselio kod komšilje na tavan!Nije sve jedno.
I naravno lovaca koliko hoćeš.
Dok ne zabrane lov,ništa se neće promeniti.

Marko

pre 6 godina

Da isti ti lovci ne gazduju sa tom divljači a sto znaci da: ne čuvaju i da ne odstreljuju selektivno, da ne iznose hranu zimi, dohranjuju cele godine, da ne odstreljuju predatore koji napadaju lanad itd. Ne bi videli srndace ni na televizoru!! Prvo se malo informisite sta je lov pa tek onda po pljuvacini!

Dejan

pre 6 godina

Svakog dana pojedeze meso od neke svinje, teleta, jagnjeta ili pileta, dakle od zivotinje koja je ubijena, a sad se navodno zgroyavate nad nekom drugom zivotinjom koja je ubijena.
Jel vam tako zao i komaraca, kada ih klepite mlatilicom. I oni su zivotnje???
Koliko laznih moralista.

Iznogud

pre 6 godina

...Bolest..cist idiotizam..ubijati neduzne zivotinje radi ukrasa na zidu...pitam se...kako bi to izgledalo na ljudima...kakvi smo ne bi me cudilo da u jednom momentu, kada otkrijemo (ili nas otkriju) vanzemaljski zivot, postanemo mi ti srndaci...i sa punim pravom...covek jeste nejvece zlo na ovoj planeti...

goran

pre 6 godina

Nekako i da razumem da u coveku ima nesto iskonsko sto je ostalo od pra pra predaka koji su lovili da bi preziveli pa da ides u divljinu pa setas trazis divljac pa je odstrelis,ne odobravam ali mogu da shvatim da neko ima te porive ali ovo u lovistima gde samo sto ti ne vezu divljac za drvo i ti nisanis neduzno bice koje nema nikakvu sansu da pobegne,to nikako ne mogu da razumem.Gledao sam par puta na "lov i ribolov"kako neki debeli zabrekli idiot snima emidije kako ubija srne,dovede ga cuvar iz lovista pokaze mu gde je i on puca i ubija i jos je najstrasnije sto imaju neki ritual,stavljaju neku grancicu u usta ubijenoj srni kao odaju joj postu.STRASNO.

Pa

pre 6 godina

Koliko god vam zvučalo surovo, ali od ovih "turista" i lova ove vrste imaju koristi. Novac zaradjen na ovaj način se troši na očuvanju i zaštiti populacije i čitavog staništa. Da nije toga, ova stvorenja bi nestala. U svakom lovištu se zna broj jedinki svake lovne vrste i planski se odredjuje broj jedinki za odstrel, kako bi se populacija održavala na optimalnom nivou. U Srbiji je veliki problem sa lovokradicama i ribokradicama, koji zarad lične koristi tamane, bez diskriminacije, sve što vide. Strujom i dinamitom ubijaju sve što je u vodi, pregradjuju mrestilišta mrežama da ne može ni najsitnija riba da pobegne. Od krupne divljači ubijaju sve što im dodje na nišan, i mlade, i skotne majke, i majke sa mladuncima, i zaštićene vrste, SVE. Takodje, pravu opasnost pretstavlja seča šuma, koja je u Srbiji totalno van kontrole. Tu je tek korupcija neverovatna, seku se čak i nacionalni parkovi, a štete su nenadoknadive. Svi vi u komentarima prvo razmislite koliko vaši ličnii postupci štete prirodnoj sredini, pre nego što počnete da osudjujete ove ljude. Oni barem debelo plate to što love, a taj novac pomaže očuvanju. Šta vi kritičari plaćate? Morsku ribu u marketima, koja se izlovljava bez ikakvog plana? Jeftinu ribu na pijacama, koja se ubija strujom? Jeftina drva za ogrev koja su bespravno posečena? I ne, nisam ni lovac, ni ribolovac.

živčan_neki_lik

pre 6 godina

Mene mesoždera zgrozila ova vest! U selo koje često idem ima srndaća kojima se oduœevim kada ih vidim, jer ih shvatam kao znak da ima života u šumi. A ovo...

oleole

pre 6 godina

Ne zasluzujemo da postojimo i nikakva nepravda velika nece biti ako nas na ovom svijetu jednom vise ne bude. Naprotiv! Sta sve radimo je kao scenario za najjeziviji horor film. Samo o zivotinje smo se ogrijesili toliko da ne zasluzujemo disati.

DARKO

pre 6 godina

Strasno je cinjenica da najbolje primerke jedne zivotinjske vrste...ubije neko ko ima para i neko za koga je ta zivotinja cuvana i dovedena pred nisan....i jos se svi hvale, mere rogove, dobijaju nagrade...umesto da puste da prirodna selekcija uradi svoje...najjace jedinke ostaju a moze da se odstreli skart...ako vec mora...

cypress

pre 6 godina

побити целу природу, бетонирати планету, и онда направити свемирски брод да пређемо на другу, и њу да растуримо, идемо људска расо, мада лов није смо убијање, лов је одржавање природе и њених ресурса, а ови лажни душебрижници што никада нису отишли у природу и почестили је или нахранили дивљач, ма шта они знају, они блатњави нису никада били, иначе нисам ловац

uzas

pre 6 godina

Neka uzme luk i strelu i neka
pokuša onda da lovi,ovako puškom može svako da lovi,nisu mi jasni lovci šta je lepo u oduzimanju života nedužnoj životinji,ok kada je za hranu,ali iz nekog hira,zadovoljstva, kako oni kažu sporta,ne znam sta ima sportsko u tome

Pera Ložač

pre 6 godina

U bivšoj SFRJ raznorazni visoki funkcioneri su se bavili lovom a danas imamo sreću da sadašnji imaju drugačija interesovanja pa su ovakve vesti, na sreću, retke.

Bill Watterson

pre 6 godina

Ima strip Kalvin i Hobs, gde u jednoj epizodu Kalvin objasnjava kako bi to izgledalo kada bi jeleni lovili ljude. Ko hoce da ga potrazi, datum je 2015/03/01 (1. mart 2015).

Manara

pre 6 godina

Izguglajte filmić o Yellowstoun-u, kako su vukovi proredili visoku divljač i neverovatan preporod nestalih vrsta zahvaljujući tome.
Kontrolisano održavanje broja odredjene vrste u divljini ima itekako smisla, kada se radi stručno.
Ako se za to uzimaju pare, bože moj, radi svaka zemlja koja ima takve resurse.

Debeli ćelavac

pre 6 godina

Kada počnu da mi pričaju o lovu kao o plemenitoj stvari, ...., isto kao i o boksu - plemenita veština.
Svašta, šta u ubijanju i tuči ima plemenito?

srce,plata,domine

pre 6 godina

Trebalo bi sve te lovce skinuti gole i pustiti u sumu, a onda ih juriti paint ball puskama i upucavati sve dok se celi ne ofarbaju.

Dare

pre 6 godina

@Ma jadne zivotinje ionako nemamo vise prirodnih stanista i prave prirode. Prestanite vise da ih ubijate i pocnite malo da se brinete o okolini. Kakav mi je to sport da puskom ubijas neduzna stvorenja. Cisto izivljavanje i nerazumevanje prirode.

Seti se ovoga kad sledeći put zagrizeš komad mesa, obučeš kožne patike, legneš na jastuk od perja... Reći će neko, nije to isto, ovi ubijaju iz raznode a mi ih ubijamo iz potrebe.
Uzgred, ne sumnjam da je odličan gulaš bio od ovog kapitalca.

micko

pre 6 godina

Da li te zivotinje moraju da budu ubijene ?Da li postoji neki drugi nacin da osvoje te trofeje(slika,video zapis) i koliko para je prihodovalo udruzenje?

HM

pre 6 godina

Stvarno mi nije jasno kakvo zadovoljstvo tim likovima pricinjava da ubiju zivotinju. Uveren sam da se po sredi neka mentalna bolest.
(Jeff Mills, 25. jul 2017 11:31) Ovo potpisujem! Još kad počnu po društvenim mrežama da "kače" fotografije krvavih,blatnjavih,obezglavljenih, jadnih i nikakvih nedužnih stvorenja koje su ubili , dođe mi muka.

Dejan

pre 6 godina

Sportski lov u sebi nema ništa plemenito zbog čega bi se o njemu pričalo i zbog čega bi se svrstavao u elitni sport. Ko zna koji sve stranci ne vršljaju po našim atarima ubijajući nemilice. Našom krivicom, naravno... Držati glave i rogove okačene o zid, e to je tek bolesno. Lov kada treba regulisati brojnost neke divljači ili zbog preživljavanja je nešto drugo, nije da bih se bavio time, ali to mogu da razumem.

Pera

pre 6 godina

Ma jadne zivotinje ionako nemamo vise prirodnih stanista i prave prirode. Prestanite vise da ih ubijate i pocnite malo da se brinete o okolini. Kakav mi je to sport da puskom ubijas neduzna stvorenja. Cisto izivljavanje i nerazumevanje prirode.

Johan

pre 6 godina

Kakva vest! Odusevljen sam! Kada cemo prosuti naftu u neki nas nacionalni park pa sve to zapaliti? Jedva cekam i tu vest. Ko se ovde rodio, ni pakako mu tesko nece pasti.....

Nauka objasnjava

pre 6 godina

Ima li odvratnijih ljudskih bica od lovaca? Voleo bih da im neko poubija kucne ljubimce njihove dece i njihove lovacke pse, eto tako iz zabave pa da cujem sta imaju da kazu na to. Stoka

ulovi i pusti

pre 6 godina

u srbiji sve više ima ribolovaca koji ulove ribu i puste. lovci treba da imaju puške za uspavljivanje, ilove, slikaju se i puste. neka sliku stave iznad kamina a ne rogove.

Pera

pre 6 godina

Ma jadne zivotinje ionako nemamo vise prirodnih stanista i prave prirode. Prestanite vise da ih ubijate i pocnite malo da se brinete o okolini. Kakav mi je to sport da puskom ubijas neduzna stvorenja. Cisto izivljavanje i nerazumevanje prirode.

srce,plata,domine

pre 6 godina

Trebalo bi sve te lovce skinuti gole i pustiti u sumu, a onda ih juriti paint ball puskama i upucavati sve dok se celi ne ofarbaju.

Dejan

pre 6 godina

Sportski lov u sebi nema ništa plemenito zbog čega bi se o njemu pričalo i zbog čega bi se svrstavao u elitni sport. Ko zna koji sve stranci ne vršljaju po našim atarima ubijajući nemilice. Našom krivicom, naravno... Držati glave i rogove okačene o zid, e to je tek bolesno. Lov kada treba regulisati brojnost neke divljači ili zbog preživljavanja je nešto drugo, nije da bih se bavio time, ali to mogu da razumem.

Nauka objasnjava

pre 6 godina

Ima li odvratnijih ljudskih bica od lovaca? Voleo bih da im neko poubija kucne ljubimce njihove dece i njihove lovacke pse, eto tako iz zabave pa da cujem sta imaju da kazu na to. Stoka

micko

pre 6 godina

Da li te zivotinje moraju da budu ubijene ?Da li postoji neki drugi nacin da osvoje te trofeje(slika,video zapis) i koliko para je prihodovalo udruzenje?

Pa

pre 6 godina

Koliko god vam zvučalo surovo, ali od ovih "turista" i lova ove vrste imaju koristi. Novac zaradjen na ovaj način se troši na očuvanju i zaštiti populacije i čitavog staništa. Da nije toga, ova stvorenja bi nestala. U svakom lovištu se zna broj jedinki svake lovne vrste i planski se odredjuje broj jedinki za odstrel, kako bi se populacija održavala na optimalnom nivou. U Srbiji je veliki problem sa lovokradicama i ribokradicama, koji zarad lične koristi tamane, bez diskriminacije, sve što vide. Strujom i dinamitom ubijaju sve što je u vodi, pregradjuju mrestilišta mrežama da ne može ni najsitnija riba da pobegne. Od krupne divljači ubijaju sve što im dodje na nišan, i mlade, i skotne majke, i majke sa mladuncima, i zaštićene vrste, SVE. Takodje, pravu opasnost pretstavlja seča šuma, koja je u Srbiji totalno van kontrole. Tu je tek korupcija neverovatna, seku se čak i nacionalni parkovi, a štete su nenadoknadive. Svi vi u komentarima prvo razmislite koliko vaši ličnii postupci štete prirodnoj sredini, pre nego što počnete da osudjujete ove ljude. Oni barem debelo plate to što love, a taj novac pomaže očuvanju. Šta vi kritičari plaćate? Morsku ribu u marketima, koja se izlovljava bez ikakvog plana? Jeftinu ribu na pijacama, koja se ubija strujom? Jeftina drva za ogrev koja su bespravno posečena? I ne, nisam ni lovac, ni ribolovac.

акилина

pre 6 godina

Ужас!!! Морамо почети осуђивати овакве ствари, и овакве људе! Забранити овакве ствари. Нема убијања и лова и тачка. Није да им живот зависи од тога, није да морају ловити како би преживели... Испитати мало и чињеницу колико су ти што убијају те јадне животиње подложни насиљу и према људима. СТОП ЛОВУ. Бесмислено је.

nino

pre 6 godina

Kada se nebi vrsio odstrel divljač koja u prirodi na našim prostorima nema prirodnog neprijatelja ona bi
se toliko namnozila da bi uništila kompletnu poljoprivrednu proizvodnju u Vojvodini. Tako da vi sto se zgrazavate lovom i nikada niste izašli iz grada a kamoli krocili u atar bolje cutite.

A fotografija

pre 6 godina

Odvratno. I fotografija koja je objavljena, ogavna. Na sveže odsečenom drvetu, onako ukoso, zbog rogova i bele lobanje. Koliko bolesti

Dejan

pre 6 godina

Svakog dana pojedeze meso od neke svinje, teleta, jagnjeta ili pileta, dakle od zivotinje koja je ubijena, a sad se navodno zgroyavate nad nekom drugom zivotinjom koja je ubijena.
Jel vam tako zao i komaraca, kada ih klepite mlatilicom. I oni su zivotnje???
Koliko laznih moralista.

Mile

pre 6 godina

Mracno doba covecanstva, kaljuga varvarizma i nesvesnog postojanja. Odsecenost od srca i ljubavi prema zivotu i postojanju. Kako sejete, tako cete i znjati. Zivimo u uzrocno-posledicnom univerzumu, a posledice svojih dela oseticete pre ili kasnije.
Samo napred...

Marko

pre 6 godina

Da isti ti lovci ne gazduju sa tom divljači a sto znaci da: ne čuvaju i da ne odstreljuju selektivno, da ne iznose hranu zimi, dohranjuju cele godine, da ne odstreljuju predatore koji napadaju lanad itd. Ne bi videli srndace ni na televizoru!! Prvo se malo informisite sta je lov pa tek onda po pljuvacini!

Debeli ćelavac

pre 6 godina

Kada počnu da mi pričaju o lovu kao o plemenitoj stvari, ...., isto kao i o boksu - plemenita veština.
Svašta, šta u ubijanju i tuči ima plemenito?

dragaN

pre 6 godina

Oduvek sam se pitao zar nije sto puta bolje umesto sto zaradjuju pare od malobrojnih lovaca ubica, prilagoditi lovista za nesto kao safari gde bi odrasli ljudi, deca, stranci mogli da uzivaju posmatrajuci zivotinje u njihovom prirodnom okruzenju, naravno sa placenom ulaznicom. Time bi I turisticka ponuda Srbije bila mnogo bogatija pa bi I turisti odlazili odavde mnogo zadovoljniji I prenosili svoje utiske drugima.

Trovach

pre 6 godina

Ako ne zelite da lovci regulisu brojnost divljaci, moracete se navici da to rade vukovi i medvedi, samo zaboravite, onda, opustene setnje i piknike u prirodi. Mozda ce biti rizicno cak zaci i na periferiju grada. Dusebriznici obicno razmisljaju jednodimenzionalno i uglavnom plitko.

HM

pre 6 godina

Stvarno mi nije jasno kakvo zadovoljstvo tim likovima pricinjava da ubiju zivotinju. Uveren sam da se po sredi neka mentalna bolest.
(Jeff Mills, 25. jul 2017 11:31) Ovo potpisujem! Još kad počnu po društvenim mrežama da "kače" fotografije krvavih,blatnjavih,obezglavljenih, jadnih i nikakvih nedužnih stvorenja koje su ubili , dođe mi muka.

Manara

pre 6 godina

Izguglajte filmić o Yellowstoun-u, kako su vukovi proredili visoku divljač i neverovatan preporod nestalih vrsta zahvaljujući tome.
Kontrolisano održavanje broja odredjene vrste u divljini ima itekako smisla, kada se radi stručno.
Ako se za to uzimaju pare, bože moj, radi svaka zemlja koja ima takve resurse.

oleole

pre 6 godina

Ne zasluzujemo da postojimo i nikakva nepravda velika nece biti ako nas na ovom svijetu jednom vise ne bude. Naprotiv! Sta sve radimo je kao scenario za najjeziviji horor film. Samo o zivotinje smo se ogrijesili toliko da ne zasluzujemo disati.

Maslačak

pre 6 godina

"Novi rekordni lovački trofej Srbije ima bruto težinu od 845 grama (rogovi), odnosno neto težinu od 755 grama i rangiran je u prvih deset srndaća na svetskoj listi srndaća rekordera."

Wow, koji šampion! Srndaću bi siguro bilo veoma drago. Šteta što više nije s nama...

Razumem i opravdavam ljude kojima je lov izvor hrane. Nema svako samouslugu ili mesaru na 5 minuta hoda li 15 minuta vožnje.

Razumem i to da pošto čovek često remeti prirodnu ravnotežu, ponekad se određene životinje previše namnože i jedan deo se mora streljati (da, to je prava reč!) zbog ponovnog uspostavljanja ravnoteže sa drugim životinjama.

Ali da neko puca u životinju i ubije je ni iz kog drugog razloga nego samo zato da bi mogao da se posle urči pred istim takvim moronima "srndać, medved, slon li šta god kojeg sam ja ubio dobio je više poena od onih koje ste vi poubijali"?!

Da, pai? Šta to dokazuje? Da si ti nekakav veći i bolji "lovac i ratnik" od drugih?! Da si pametniji od ubijenog srndaća?!

Ne, to stvarno ne mogu da razumem...

goran

pre 6 godina

Nekako i da razumem da u coveku ima nesto iskonsko sto je ostalo od pra pra predaka koji su lovili da bi preziveli pa da ides u divljinu pa setas trazis divljac pa je odstrelis,ne odobravam ali mogu da shvatim da neko ima te porive ali ovo u lovistima gde samo sto ti ne vezu divljac za drvo i ti nisanis neduzno bice koje nema nikakvu sansu da pobegne,to nikako ne mogu da razumem.Gledao sam par puta na "lov i ribolov"kako neki debeli zabrekli idiot snima emidije kako ubija srne,dovede ga cuvar iz lovista pokaze mu gde je i on puca i ubija i jos je najstrasnije sto imaju neki ritual,stavljaju neku grancicu u usta ubijenoj srni kao odaju joj postu.STRASNO.

Iznogud

pre 6 godina

...Bolest..cist idiotizam..ubijati neduzne zivotinje radi ukrasa na zidu...pitam se...kako bi to izgledalo na ljudima...kakvi smo ne bi me cudilo da u jednom momentu, kada otkrijemo (ili nas otkriju) vanzemaljski zivot, postanemo mi ti srndaci...i sa punim pravom...covek jeste nejvece zlo na ovoj planeti...

Iskreno

pre 6 godina

Odvratno i bezosecajno. Hajde da je u pitanju hrana, ili makar neko versko praznoverje mada bi i to bilo suludo, ali ubijanje za "trofej", ej...

DARKO

pre 6 godina

Strasno je cinjenica da najbolje primerke jedne zivotinjske vrste...ubije neko ko ima para i neko za koga je ta zivotinja cuvana i dovedena pred nisan....i jos se svi hvale, mere rogove, dobijaju nagrade...umesto da puste da prirodna selekcija uradi svoje...najjace jedinke ostaju a moze da se odstreli skart...ako vec mora...

black hawk

pre 6 godina

Lov i ribolov su nešto sasvim prirodno, nešto što je čoveku od Boga dato, pod uslovom da odgovorno sa životinjskim resursima postupa.
Kako mislite da bi ljudska vrsta opstala kroz istoriju da nije bilo lova?
Ili ste vi koji kritikujete, a jedete meso, samo licemeri koji žele da ga dobiju gotovog na tanjiru?

uzas

pre 6 godina

Neka uzme luk i strelu i neka
pokuša onda da lovi,ovako puškom može svako da lovi,nisu mi jasni lovci šta je lepo u oduzimanju života nedužnoj životinji,ok kada je za hranu,ali iz nekog hira,zadovoljstva, kako oni kažu sporta,ne znam sta ima sportsko u tome

Dare

pre 6 godina

@Ma jadne zivotinje ionako nemamo vise prirodnih stanista i prave prirode. Prestanite vise da ih ubijate i pocnite malo da se brinete o okolini. Kakav mi je to sport da puskom ubijas neduzna stvorenja. Cisto izivljavanje i nerazumevanje prirode.

Seti se ovoga kad sledeći put zagrizeš komad mesa, obučeš kožne patike, legneš na jastuk od perja... Reći će neko, nije to isto, ovi ubijaju iz raznode a mi ih ubijamo iz potrebe.
Uzgred, ne sumnjam da je odličan gulaš bio od ovog kapitalca.

živčan_neki_lik

pre 6 godina

Mene mesoždera zgrozila ova vest! U selo koje često idem ima srndaća kojima se oduœevim kada ih vidim, jer ih shvatam kao znak da ima života u šumi. A ovo...

Bill Watterson

pre 6 godina

Ima strip Kalvin i Hobs, gde u jednoj epizodu Kalvin objasnjava kako bi to izgledalo kada bi jeleni lovili ljude. Ko hoce da ga potrazi, datum je 2015/03/01 (1. mart 2015).

Trovach

pre 6 godina

@darius...Ne govoris istinu. Nedavno smo, iduci na pecanje kod Tavankuta, samo na jednoj njivi videli 4 zeca (3 su se medjusobno ganjala, a cetvrti je kulirao sa strane) a to je bilo samo na strnjistu i toliko smo mogli videti samo do prve "grede". Na skoro svakom strnjistu smo mogli videti zeca, a ono sto se krije u kukuruzu i suncokretu nam je ostalo nepoznato. Zar treba da se odreknemo poljoprivrede zbog nekoliko laznih dusebriznika? Koliko ptica si nahranio zimus, ili prethodnih zima?

Johan

pre 6 godina

Kakva vest! Odusevljen sam! Kada cemo prosuti naftu u neki nas nacionalni park pa sve to zapaliti? Jedva cekam i tu vest. Ko se ovde rodio, ni pakako mu tesko nece pasti.....

Pera Ložač

pre 6 godina

U bivšoj SFRJ raznorazni visoki funkcioneri su se bavili lovom a danas imamo sreću da sadašnji imaju drugačija interesovanja pa su ovakve vesti, na sreću, retke.

cypress

pre 6 godina

побити целу природу, бетонирати планету, и онда направити свемирски брод да пређемо на другу, и њу да растуримо, идемо људска расо, мада лов није смо убијање, лов је одржавање природе и њених ресурса, а ови лажни душебрижници што никада нису отишли у природу и почестили је или нахранили дивљач, ма шта они знају, они блатњави нису никада били, иначе нисам ловац

ulovi i pusti

pre 6 godina

u srbiji sve više ima ribolovaca koji ulove ribu i puste. lovci treba da imaju puške za uspavljivanje, ilove, slikaju se i puste. neka sliku stave iznad kamina a ne rogove.

Trovach

pre 6 godina

Ovaj srndac je pored rogova dao i meso. Zamislite da se lov zabrani, pa divljac pocne praviti stetu poljoprivrednicima (koji nas hrane, a poljoprivreda je skoro jedina grana privrede koja funkcionise). Zar mislite da ce oni koristiti dozvoljena sredstva?

darius

pre 6 godina

Ljudi,u atarima ima jako malo divljače.Severno bački okrug.I to može da se vidi golim okom( ako se vozite svaki dan već evo 15 godina na posao),od Sombora prema Subotici.Situacija je "gora"od kada su Mađari stavili ogradu.
Znači ništa ne prelazi kod nas (hvala bogu).Fazane i zečeve već apsolutno nemože da se vidi,Lisice još ima,kao da sve više.To je zato što dobijaju mamac-vakcinu iz vazduha i koliko njih rodi 5-6 ,sve prežive.I naravno dolaze u selo,da bi nešto pojeli.Lisica uselio kod komšilje na tavan!Nije sve jedno.
I naravno lovaca koliko hoćeš.
Dok ne zabrane lov,ništa se neće promeniti.

aca lovac

pre 6 godina

Ubi ga razbojnik nizašta...
(Jovan, 25. jul 2017 13:00)

Pa verovatno da taj srndac kosta bar 6000-7000e. Od Srba ga moze pucati samo neko ko se nije namucio za taj novac tj neko ko se ocesao od naroda i vlasti.
Tj ima jedan koji samo taba medalje slika se i hvali javno, deo vlasti je, a ne placa nikom nista. Odnosno bas bi voleo da pokaze fakturu za srndaca i uplatnicu.
Ali eto dosao Svaba i uplatio u fond za razvoj parice i to je podmirilo bar 1.5 godisnju bruto platu za lovocuvara ili 4,5 tone kukuruza za zimsku prihranu divljaci.

Trovach

pre 6 godina

@uzas...Lukom i strelom neki manje spretni lovac moze samo da rani divljac, pa da ona posle umre u agoniji. Zato je takav lov kod nas zabranjen. Doduse, posto nisam lovac, mozda su mi zastareli podaci. Moguce je da je takav lov i u nekim nasim lovistima dozvoljen. Kada se na divljac puca odgovarajucim kalibrom, dobro upucanim oruzjem i od strane iskusnog i odgovornog lovca, divljac najcesce "pada u vatri", tj. smrt nastupa skoro momentalno. Zvuci surovo, ali lovokradice o tome sigurno ne vode racuna. Lovstvo u Srbiji je zakonom uredjeno, ali sprovodjenje zakona uvek moze biti bolje. Pri tom, kada se ovakav trofej naplati (najcesce stranom lovcu), taj novac ide skoro iskljucivo za loviste od cega ostala divljac ima koristi.

idi begaj

pre 6 godina

Odnos između pluseva i minusa će pokazati tačno koliko smo bolesni.
Ne samo mi,pretpostavljam da postoje i gore ali i bolje zemlje što se tiče ovoga.

ribolovac, uhvati&pusti

pre 6 godina

Samo organizovani,,kontrolisani lov. Sve drugo zabraniti, a jamarenje proglasiti za teško krivično delo.Te koji huškaju pse na životinje bih bacio u zatvor kod Kimovih pasa na gozbu.
Inače dobro pogodjena divljač umire istog momenta, bez mučenja, dok se u ribolovu životinja muči i stresira nekad i satima. Što nas dovodi da je lov mnogo humaniji od ribolova. Pa čak i od uhvati i pusti.

srce,plata,domine

pre 6 godina

Trebalo bi sve te lovce skinuti gole i pustiti u sumu, a onda ih juriti paint ball puskama i upucavati sve dok se celi ne ofarbaju.

Pera

pre 6 godina

Ma jadne zivotinje ionako nemamo vise prirodnih stanista i prave prirode. Prestanite vise da ih ubijate i pocnite malo da se brinete o okolini. Kakav mi je to sport da puskom ubijas neduzna stvorenja. Cisto izivljavanje i nerazumevanje prirode.

Nauka objasnjava

pre 6 godina

Ima li odvratnijih ljudskih bica od lovaca? Voleo bih da im neko poubija kucne ljubimce njihove dece i njihove lovacke pse, eto tako iz zabave pa da cujem sta imaju da kazu na to. Stoka

Dejan

pre 6 godina

Sportski lov u sebi nema ništa plemenito zbog čega bi se o njemu pričalo i zbog čega bi se svrstavao u elitni sport. Ko zna koji sve stranci ne vršljaju po našim atarima ubijajući nemilice. Našom krivicom, naravno... Držati glave i rogove okačene o zid, e to je tek bolesno. Lov kada treba regulisati brojnost neke divljači ili zbog preživljavanja je nešto drugo, nije da bih se bavio time, ali to mogu da razumem.

акилина

pre 6 godina

Ужас!!! Морамо почети осуђивати овакве ствари, и овакве људе! Забранити овакве ствари. Нема убијања и лова и тачка. Није да им живот зависи од тога, није да морају ловити како би преживели... Испитати мало и чињеницу колико су ти што убијају те јадне животиње подложни насиљу и према људима. СТОП ЛОВУ. Бесмислено је.

Iskreno

pre 6 godina

Odvratno i bezosecajno. Hajde da je u pitanju hrana, ili makar neko versko praznoverje mada bi i to bilo suludo, ali ubijanje za "trofej", ej...

micko

pre 6 godina

Da li te zivotinje moraju da budu ubijene ?Da li postoji neki drugi nacin da osvoje te trofeje(slika,video zapis) i koliko para je prihodovalo udruzenje?

oleole

pre 6 godina

Ne zasluzujemo da postojimo i nikakva nepravda velika nece biti ako nas na ovom svijetu jednom vise ne bude. Naprotiv! Sta sve radimo je kao scenario za najjeziviji horor film. Samo o zivotinje smo se ogrijesili toliko da ne zasluzujemo disati.

Mile

pre 6 godina

Mracno doba covecanstva, kaljuga varvarizma i nesvesnog postojanja. Odsecenost od srca i ljubavi prema zivotu i postojanju. Kako sejete, tako cete i znjati. Zivimo u uzrocno-posledicnom univerzumu, a posledice svojih dela oseticete pre ili kasnije.
Samo napred...

A fotografija

pre 6 godina

Odvratno. I fotografija koja je objavljena, ogavna. Na sveže odsečenom drvetu, onako ukoso, zbog rogova i bele lobanje. Koliko bolesti

Dejan

pre 6 godina

Svakog dana pojedeze meso od neke svinje, teleta, jagnjeta ili pileta, dakle od zivotinje koja je ubijena, a sad se navodno zgroyavate nad nekom drugom zivotinjom koja je ubijena.
Jel vam tako zao i komaraca, kada ih klepite mlatilicom. I oni su zivotnje???
Koliko laznih moralista.

dragaN

pre 6 godina

Oduvek sam se pitao zar nije sto puta bolje umesto sto zaradjuju pare od malobrojnih lovaca ubica, prilagoditi lovista za nesto kao safari gde bi odrasli ljudi, deca, stranci mogli da uzivaju posmatrajuci zivotinje u njihovom prirodnom okruzenju, naravno sa placenom ulaznicom. Time bi I turisticka ponuda Srbije bila mnogo bogatija pa bi I turisti odlazili odavde mnogo zadovoljniji I prenosili svoje utiske drugima.

Debeli ćelavac

pre 6 godina

Kada počnu da mi pričaju o lovu kao o plemenitoj stvari, ...., isto kao i o boksu - plemenita veština.
Svašta, šta u ubijanju i tuči ima plemenito?

Pa

pre 6 godina

Koliko god vam zvučalo surovo, ali od ovih "turista" i lova ove vrste imaju koristi. Novac zaradjen na ovaj način se troši na očuvanju i zaštiti populacije i čitavog staništa. Da nije toga, ova stvorenja bi nestala. U svakom lovištu se zna broj jedinki svake lovne vrste i planski se odredjuje broj jedinki za odstrel, kako bi se populacija održavala na optimalnom nivou. U Srbiji je veliki problem sa lovokradicama i ribokradicama, koji zarad lične koristi tamane, bez diskriminacije, sve što vide. Strujom i dinamitom ubijaju sve što je u vodi, pregradjuju mrestilišta mrežama da ne može ni najsitnija riba da pobegne. Od krupne divljači ubijaju sve što im dodje na nišan, i mlade, i skotne majke, i majke sa mladuncima, i zaštićene vrste, SVE. Takodje, pravu opasnost pretstavlja seča šuma, koja je u Srbiji totalno van kontrole. Tu je tek korupcija neverovatna, seku se čak i nacionalni parkovi, a štete su nenadoknadive. Svi vi u komentarima prvo razmislite koliko vaši ličnii postupci štete prirodnoj sredini, pre nego što počnete da osudjujete ove ljude. Oni barem debelo plate to što love, a taj novac pomaže očuvanju. Šta vi kritičari plaćate? Morsku ribu u marketima, koja se izlovljava bez ikakvog plana? Jeftinu ribu na pijacama, koja se ubija strujom? Jeftina drva za ogrev koja su bespravno posečena? I ne, nisam ni lovac, ni ribolovac.

Maslačak

pre 6 godina

"Novi rekordni lovački trofej Srbije ima bruto težinu od 845 grama (rogovi), odnosno neto težinu od 755 grama i rangiran je u prvih deset srndaća na svetskoj listi srndaća rekordera."

Wow, koji šampion! Srndaću bi siguro bilo veoma drago. Šteta što više nije s nama...

Razumem i opravdavam ljude kojima je lov izvor hrane. Nema svako samouslugu ili mesaru na 5 minuta hoda li 15 minuta vožnje.

Razumem i to da pošto čovek često remeti prirodnu ravnotežu, ponekad se određene životinje previše namnože i jedan deo se mora streljati (da, to je prava reč!) zbog ponovnog uspostavljanja ravnoteže sa drugim životinjama.

Ali da neko puca u životinju i ubije je ni iz kog drugog razloga nego samo zato da bi mogao da se posle urči pred istim takvim moronima "srndać, medved, slon li šta god kojeg sam ja ubio dobio je više poena od onih koje ste vi poubijali"?!

Da, pai? Šta to dokazuje? Da si ti nekakav veći i bolji "lovac i ratnik" od drugih?! Da si pametniji od ubijenog srndaća?!

Ne, to stvarno ne mogu da razumem...

ulovi i pusti

pre 6 godina

u srbiji sve više ima ribolovaca koji ulove ribu i puste. lovci treba da imaju puške za uspavljivanje, ilove, slikaju se i puste. neka sliku stave iznad kamina a ne rogove.

živčan_neki_lik

pre 6 godina

Mene mesoždera zgrozila ova vest! U selo koje često idem ima srndaća kojima se oduœevim kada ih vidim, jer ih shvatam kao znak da ima života u šumi. A ovo...

Marko

pre 6 godina

Da isti ti lovci ne gazduju sa tom divljači a sto znaci da: ne čuvaju i da ne odstreljuju selektivno, da ne iznose hranu zimi, dohranjuju cele godine, da ne odstreljuju predatore koji napadaju lanad itd. Ne bi videli srndace ni na televizoru!! Prvo se malo informisite sta je lov pa tek onda po pljuvacini!

cypress

pre 6 godina

побити целу природу, бетонирати планету, и онда направити свемирски брод да пређемо на другу, и њу да растуримо, идемо људска расо, мада лов није смо убијање, лов је одржавање природе и њених ресурса, а ови лажни душебрижници што никада нису отишли у природу и почестили је или нахранили дивљач, ма шта они знају, они блатњави нису никада били, иначе нисам ловац

Dare

pre 6 godina

@Ma jadne zivotinje ionako nemamo vise prirodnih stanista i prave prirode. Prestanite vise da ih ubijate i pocnite malo da se brinete o okolini. Kakav mi je to sport da puskom ubijas neduzna stvorenja. Cisto izivljavanje i nerazumevanje prirode.

Seti se ovoga kad sledeći put zagrizeš komad mesa, obučeš kožne patike, legneš na jastuk od perja... Reći će neko, nije to isto, ovi ubijaju iz raznode a mi ih ubijamo iz potrebe.
Uzgred, ne sumnjam da je odličan gulaš bio od ovog kapitalca.

black hawk

pre 6 godina

Lov i ribolov su nešto sasvim prirodno, nešto što je čoveku od Boga dato, pod uslovom da odgovorno sa životinjskim resursima postupa.
Kako mislite da bi ljudska vrsta opstala kroz istoriju da nije bilo lova?
Ili ste vi koji kritikujete, a jedete meso, samo licemeri koji žele da ga dobiju gotovog na tanjiru?

Iznogud

pre 6 godina

...Bolest..cist idiotizam..ubijati neduzne zivotinje radi ukrasa na zidu...pitam se...kako bi to izgledalo na ljudima...kakvi smo ne bi me cudilo da u jednom momentu, kada otkrijemo (ili nas otkriju) vanzemaljski zivot, postanemo mi ti srndaci...i sa punim pravom...covek jeste nejvece zlo na ovoj planeti...

HM

pre 6 godina

Stvarno mi nije jasno kakvo zadovoljstvo tim likovima pricinjava da ubiju zivotinju. Uveren sam da se po sredi neka mentalna bolest.
(Jeff Mills, 25. jul 2017 11:31) Ovo potpisujem! Još kad počnu po društvenim mrežama da "kače" fotografije krvavih,blatnjavih,obezglavljenih, jadnih i nikakvih nedužnih stvorenja koje su ubili , dođe mi muka.

Johan

pre 6 godina

Kakva vest! Odusevljen sam! Kada cemo prosuti naftu u neki nas nacionalni park pa sve to zapaliti? Jedva cekam i tu vest. Ko se ovde rodio, ni pakako mu tesko nece pasti.....

Bill Watterson

pre 6 godina

Ima strip Kalvin i Hobs, gde u jednoj epizodu Kalvin objasnjava kako bi to izgledalo kada bi jeleni lovili ljude. Ko hoce da ga potrazi, datum je 2015/03/01 (1. mart 2015).

darius

pre 6 godina

Ljudi,u atarima ima jako malo divljače.Severno bački okrug.I to može da se vidi golim okom( ako se vozite svaki dan već evo 15 godina na posao),od Sombora prema Subotici.Situacija je "gora"od kada su Mađari stavili ogradu.
Znači ništa ne prelazi kod nas (hvala bogu).Fazane i zečeve već apsolutno nemože da se vidi,Lisice još ima,kao da sve više.To je zato što dobijaju mamac-vakcinu iz vazduha i koliko njih rodi 5-6 ,sve prežive.I naravno dolaze u selo,da bi nešto pojeli.Lisica uselio kod komšilje na tavan!Nije sve jedno.
I naravno lovaca koliko hoćeš.
Dok ne zabrane lov,ništa se neće promeniti.

Pera Ložač

pre 6 godina

U bivšoj SFRJ raznorazni visoki funkcioneri su se bavili lovom a danas imamo sreću da sadašnji imaju drugačija interesovanja pa su ovakve vesti, na sreću, retke.

Trovach

pre 6 godina

Ovaj srndac je pored rogova dao i meso. Zamislite da se lov zabrani, pa divljac pocne praviti stetu poljoprivrednicima (koji nas hrane, a poljoprivreda je skoro jedina grana privrede koja funkcionise). Zar mislite da ce oni koristiti dozvoljena sredstva?

uzas

pre 6 godina

Neka uzme luk i strelu i neka
pokuša onda da lovi,ovako puškom može svako da lovi,nisu mi jasni lovci šta je lepo u oduzimanju života nedužnoj životinji,ok kada je za hranu,ali iz nekog hira,zadovoljstva, kako oni kažu sporta,ne znam sta ima sportsko u tome

DARKO

pre 6 godina

Strasno je cinjenica da najbolje primerke jedne zivotinjske vrste...ubije neko ko ima para i neko za koga je ta zivotinja cuvana i dovedena pred nisan....i jos se svi hvale, mere rogove, dobijaju nagrade...umesto da puste da prirodna selekcija uradi svoje...najjace jedinke ostaju a moze da se odstreli skart...ako vec mora...

nino

pre 6 godina

Kada se nebi vrsio odstrel divljač koja u prirodi na našim prostorima nema prirodnog neprijatelja ona bi
se toliko namnozila da bi uništila kompletnu poljoprivrednu proizvodnju u Vojvodini. Tako da vi sto se zgrazavate lovom i nikada niste izašli iz grada a kamoli krocili u atar bolje cutite.

goran

pre 6 godina

Nekako i da razumem da u coveku ima nesto iskonsko sto je ostalo od pra pra predaka koji su lovili da bi preziveli pa da ides u divljinu pa setas trazis divljac pa je odstrelis,ne odobravam ali mogu da shvatim da neko ima te porive ali ovo u lovistima gde samo sto ti ne vezu divljac za drvo i ti nisanis neduzno bice koje nema nikakvu sansu da pobegne,to nikako ne mogu da razumem.Gledao sam par puta na "lov i ribolov"kako neki debeli zabrekli idiot snima emidije kako ubija srne,dovede ga cuvar iz lovista pokaze mu gde je i on puca i ubija i jos je najstrasnije sto imaju neki ritual,stavljaju neku grancicu u usta ubijenoj srni kao odaju joj postu.STRASNO.

Trovach

pre 6 godina

@uzas...Lukom i strelom neki manje spretni lovac moze samo da rani divljac, pa da ona posle umre u agoniji. Zato je takav lov kod nas zabranjen. Doduse, posto nisam lovac, mozda su mi zastareli podaci. Moguce je da je takav lov i u nekim nasim lovistima dozvoljen. Kada se na divljac puca odgovarajucim kalibrom, dobro upucanim oruzjem i od strane iskusnog i odgovornog lovca, divljac najcesce "pada u vatri", tj. smrt nastupa skoro momentalno. Zvuci surovo, ali lovokradice o tome sigurno ne vode racuna. Lovstvo u Srbiji je zakonom uredjeno, ali sprovodjenje zakona uvek moze biti bolje. Pri tom, kada se ovakav trofej naplati (najcesce stranom lovcu), taj novac ide skoro iskljucivo za loviste od cega ostala divljac ima koristi.

Manara

pre 6 godina

Izguglajte filmić o Yellowstoun-u, kako su vukovi proredili visoku divljač i neverovatan preporod nestalih vrsta zahvaljujući tome.
Kontrolisano održavanje broja odredjene vrste u divljini ima itekako smisla, kada se radi stručno.
Ako se za to uzimaju pare, bože moj, radi svaka zemlja koja ima takve resurse.

Trovach

pre 6 godina

Ako ne zelite da lovci regulisu brojnost divljaci, moracete se navici da to rade vukovi i medvedi, samo zaboravite, onda, opustene setnje i piknike u prirodi. Mozda ce biti rizicno cak zaci i na periferiju grada. Dusebriznici obicno razmisljaju jednodimenzionalno i uglavnom plitko.

idi begaj

pre 6 godina

Odnos između pluseva i minusa će pokazati tačno koliko smo bolesni.
Ne samo mi,pretpostavljam da postoje i gore ali i bolje zemlje što se tiče ovoga.

ribolovac, uhvati&pusti

pre 6 godina

Samo organizovani,,kontrolisani lov. Sve drugo zabraniti, a jamarenje proglasiti za teško krivično delo.Te koji huškaju pse na životinje bih bacio u zatvor kod Kimovih pasa na gozbu.
Inače dobro pogodjena divljač umire istog momenta, bez mučenja, dok se u ribolovu životinja muči i stresira nekad i satima. Što nas dovodi da je lov mnogo humaniji od ribolova. Pa čak i od uhvati i pusti.

Trovach

pre 6 godina

@darius...Ne govoris istinu. Nedavno smo, iduci na pecanje kod Tavankuta, samo na jednoj njivi videli 4 zeca (3 su se medjusobno ganjala, a cetvrti je kulirao sa strane) a to je bilo samo na strnjistu i toliko smo mogli videti samo do prve "grede". Na skoro svakom strnjistu smo mogli videti zeca, a ono sto se krije u kukuruzu i suncokretu nam je ostalo nepoznato. Zar treba da se odreknemo poljoprivrede zbog nekoliko laznih dusebriznika? Koliko ptica si nahranio zimus, ili prethodnih zima?

aca lovac

pre 6 godina

Ubi ga razbojnik nizašta...
(Jovan, 25. jul 2017 13:00)

Pa verovatno da taj srndac kosta bar 6000-7000e. Od Srba ga moze pucati samo neko ko se nije namucio za taj novac tj neko ko se ocesao od naroda i vlasti.
Tj ima jedan koji samo taba medalje slika se i hvali javno, deo vlasti je, a ne placa nikom nista. Odnosno bas bi voleo da pokaze fakturu za srndaca i uplatnicu.
Ali eto dosao Svaba i uplatio u fond za razvoj parice i to je podmirilo bar 1.5 godisnju bruto platu za lovocuvara ili 4,5 tone kukuruza za zimsku prihranu divljaci.