Posle 75 godina pronađena tela švajcarskog bračnog para

Smrznuta tela švajcarskog para koji je nestao pre 75 godina u Alpima pronađena su u glečeru koji je počeo da se otapa, navode švajcarski mediji.

Život

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

15:30

Posle 75 godina pronađena tela švajcarskog bračnog para

Marselin i Frensin Dumolin, roditelji sedmoro dece, odveli su krave na ispašu iznad svog sela Šanodlina u jugozapadnoj Švajcarskoj 15. avgusta 1942. godine.

”Ceo život smo ih tražili bez prestanka. Želeli smo da ih jednog dana sahranimo onako kako zaslužuju”, rekla je njihova najmlađa ćerka, danas sedamdesetpetogodišnja Marselin Idri. – “Slobodno mogu da kažem da se posle 75 godina čekanja osećam malo mirnije.”

Policija kaže da je jedan radnik prošle nedelje pronašao dva beživotna tela u glečeru koji se nalazi na 2.615 metara visine.

DNK analizom utvrdili su da je u pitanju davno nestali par.

“Tela su im ležala jedno do drugog. Nosili su odeću iz perioda Drugog svetskog rata”, kaže Bernard Tšanen, direktor kompanije Glacijer 3000, koja održava žičare. – “Bila su savršeno očuvana i sve je bilo netaknuto. Verujemo da su upali u duboku pukotinu u kojoj su ostali decenijama. Kako se glečer sve više odvajao i topio, tela su se pokazala.”

Marselin je bio obućar i imao je 40 godina, a tridesetsedmogodišnja Frensin je bila učiteljica. Iza sebe su ostavili pet sinova i dve ćerke. Decu su razdvojili i smestili u druge porodice, a iako su živeli u istom regionu, s vremenom su postali stranci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

11 h

Podeli: