Život

Sreda, 31.08.2016.

10:38

Naučni kamion danas stiže u Sentu

Na pragu nove školske godine i u susret sedmoj "Noći istraživača", Naučni kamion Centra za promociju nauke biće ispred Gradske kuće u Senti od danas do 4. septembra.

Izvor: Tanjug

Default images

Naučni kamion će biti otvoren svakog dana od 9 do 12 i od 15 do 20 časova, a posetioce očekuju izložbe, predavanja, radionice i brojni interaktivni programi koje priprema "Noć istraživača", najavili su organizatori.

Svečano otvaranje Naučnog kamiona je u 10 časova, a otvaranju će prisustvovati direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević, programski direktor manifestacije "Noć istraživača Novi Sad" prof. dr Tijana Prodanović i predstavnici Kulturno-obrazovnog centra "Thurzo Lajoš" iz Sente.

Tokom pet dana posetioci će moći da vide izložbu "Nebeski putnici", posvećenu pticama selicama, a 2. septembra će o pticama koje zimuju u Srbiji govoriti ornitolog Laslo Tont.

U predavačkom programu u narednim danima biće reči o Hemijskom muzeju u Varpaloti, hemičaru Stefanu Bugarskom, o projektu "Bašte", kućama od slame, primeni bespilotnih letelica u šumarstvu i upotrebi hladne vode.

Učenici osnovnih i srednjih škola će kroz brojne interaktivne radionice moći da upoznaju različite naučne oblasti od mašinstva do ekonomije.

Prvog dana gostovanja Naučnog kamiona, u 17 časova biće predstavljen peti broj časopisa "Elementi".

Naučni kamion je pokretna laboratorija koja se rasklapa u dvospratni prostor od 120 kvadratnih metara i postaje dvospratna zgrada koja može biti laboratorijski, predavački, radioničarski ili izložbeni prostor.

Nakon početka turneje kroz gradove Srbije, u ovoj dvospranoj naučnopopularnoj atrakciji na točkovima u Beogradu je organizovan festival posvećen svetlosti, uz tribinsko-predavački program i druge sadržaje namenjene posetiocima svih uzrasta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: